O carte despre visuri și aspirații: Dream management

de | 29/01/2020 | Cultură, Local

Biblioteca Municipală Roman a găzduit marți, 28 ianuarie, lansarea cărții “Dream management”, semnată de Mirela Oprea. Cartea propune cititorului să identifice obiective și să facă acei pași concreți pentru ca ideile și dorințele să devină realitate. Deschiderea evenimentului a fost făcută de Cristina Panaite, directorul Bibliotecii Municipale “G. Radu Melidon” Roman, după care s-a adresat celor prezenți editorul cărții. 

Irina (n.r. – Irina Mihălcuț), un excelent ambasador al Romanului, este creatoarea acestei întâlniri şi mai exact a întâlnirii dintre noi doi. Eu sunt prieten cu Irina, ea este prietenă cu Mirela. Irina îmi vorbea despe cartea Mirelei Oprea, o carte cu un titlu intrigant, debusolant pentru mine cel de atunci. Dream management îmi erau mie cuvinte incompatibile sau puse într-un contex completamente defavorizat pentru această apropiere, precum de cărţile pe care eu nu le mai citesc. Şi am citit această carte cu surprize la fiecare capitol, pagină, pentru că nu doar că nu se potriveau lucrurile cu ce crezusem iniţial dar erau în acord cu ceea ce făceam şi ceea ce fac eu.

Lucian Pricop, editor Cartex

O femeie puternică şi relativ ,,obsedăţică’’, cu studii in domeniul psihologiei, Mirela Oprea s-a bucurat în mod special de prezența tinerilor.

Vreau să mulţumesc tuturor celor care se află aici şi nu în ultimul rând, ci chiar în primul, tinerilor care sunt în sală şi şi-au luat un pic din timpul lor; pentru că ştiu cât de ocupaţi sunteţi între teme, voluntariat şi alte activităţi. A explicat puţin Lucian că această carte se ocupă de visurile noastre, de aspiraţiile noastre. Am început să mă gândesc la diferite teme ale aspiraţiilor noastre încă din 2016. A fost o carte pe care am citit-o și în care se explica că în cadrul unei companii a fost creat un post – ,,the dream manager’’; adică o persoana care era angajata şi plătită de această companie de curăţenie că să discute cu oamenii despre visurile lor, despre ce-şi doresc ei de la viaţă, despre obiectivele lor. Am devenit relativ obsedăţică de toata ştiinţa asta, în încercarea de a ajuta oamenii. Devenind eu asa obsedăţică, cineva mi-a zis trebuie să scrii o carte şi eu acum vă prezint cartea mea.’’

Mirela Oprea, autor „Dream management”

Mirela Oprea este licențiată în psihologie și stiintele educatiei (Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca) si doctor in cooperare internationala si politici de dezvoltare durabila (Universitatea din Bologna).

lansare de carte Dream management 20200128 150531

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.