Se apropie simulările examenelor naționale

de | 02/02/2020 | Național, Educație

Elevii care vor absolvi anul acesta ciclul gimnazial și cel liceal sunt în plină pregătire pentru examenele naționale din vară, iar primul pas pentru a fi evaluați constă în simulările Examenului de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a și a Bacalaureatului pentru cei din clasa a XII-a sau a XIII-a pentru seraliști.

Simulările vor începe din 23 martie când se va desfășura proba scrisă la limba și literatura română la clasa a VIII-a, pe 24 martie la matematică și pe 25 la limba maternă așa cum s-a hotărât printr-un ordin de ministru publicat la începutul semestrului al II-lea.

În ceea ce privește Bacalaureatul, simularea la limba și literatura română-scris va fi tot pe 23 martie, pe 24 proba scrisă obligatorie a profilului și pe 25 martie proba scrisă la limba maternă. Rezultatele vor fi afișate, atât pentru gimnaziu, cât și pentru liceu, pe 3 aprilie.

Anul trecut, odată cu elevii claselor terminale, au fost evaluați și cei din clasa a VII-a și a XI-a. În anul școlar 2019-2020 Ministerul Educației și Cercetării a decis ca elevii din clasele numite mai sus să fie evaluați în luna mai, după subiecte ale căror modele vor fi publicate anterior datelor la care se vor susține simulările. Aceste simulări au un scop bine stabilit-acela de a evalua elevii și de a observa unde trebuie să mai insiste asupra materiei. Cu toate acestea, de fiecare dată ne surprind rezultatele examenelor din vara fiecărui an chiar dacă în urma rezultatelor simulărilor din primăvară se fac pregătiri intense pentru a corecta și completa cunoștințele elevilor. Ca să nu mai punem în discuție că, de ani buni, elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a susțin evaluări naționale tocmai pentru a descoperi lipsurile lor începând cu clasele primare. 

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.