Peste 500 de copii maltratați anul trecut în județul Neamț

de | 04/02/2020 | Județean, Social

Din nefericire, minorii nu pot fi protejași pentru a se evita maltratarea lor. Conform raportului anual al DGASPC Neamț, în anul 2019, au fost înregistrate 586 de cazuri de copii aflați în situații de maltratare.

După forma de maltratare au fost înregistrate 47 de cazuri de abuz fizic, 245 cazuri de neglijare, 39 cazuri de abuz sexual, 147 cazuri de abuz emoţional, 19 cazuri de copii dispăruţi, 46 cazuri de comportament delincvent, 12 cazuri de exploatare prin muncă, 6 cazuri de abuz instituţional și 24 cazuri de repatriere. În acest sens specialiştii Serviciului pentru Copilul Maltratat 28 plasamente în regim de urgenţă, la asistenţi maternali profesionişti, 4 plasamente în regim de urgenţă, în cadrul CPRU al complexelor de servicii aflate în subordinea DGAPC Neamţ, 3 plasamente în regim de urgenţă,  plasamente familiale (la rude), 10 supravegheri specializate, în cadrul familiei.

Tot anul trecut, au fost admise 4 cupluri mamă copil, în cadrul Centrului Maternal din cadrul Complexului de Servicii „Romaniţa” Roman și au fost acordate servicii suport (consiliere psiho-socială) copiilor abuzați sau neglijați și familiilor acestora sau persoanelor suport. 850 de cazuri de copii au fost consiliați psiho-social, iar 1128 de rapoarte de întrevedere au fost întocmite pentru membri familiilor copiilor.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.