Prefectul Lazăr, plângere la DNA împotriva Danielei Soroceanu

de | 04/02/2020 | Administrație, Județean, Justiție

Fostul prefect al județului Neamț, Daniela Soroceanu a fost reclamată la DNA de către actualul prefect. George Lazăr consideră că fost prefect ar fi putut comite infracțiunea de abuz în serviciu atunci când a dat ordin de încetare a mandatului împotriva lui Laurențiu Dulamă. Reamintim că Laurențiu Dulamă a fost înlăturat din funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț în 2018, dar a fost repus pe post după ce a câștigat în instanță procesul împotriva Prefecturii și a Consiliui Județean Neamț

La acel moment, au existat despăgubiri de natură morală – 10.000 lei – pe care domnul Laurențiu Dulamă trebuia să le primească. Pe de o parte, înțeleg că domnul Dulamă nu a mai primit 10.000 de lei despăgubiri morale, fiindcă s-a înțeles cu Prefectura Neamț. Pe de altă parte, a primit despăgubiri pentru cheltuieli de judecată, jumătate din 2.360 de lei. Prefectura a depus la instanță acțiune în regres pentru suma de 1.180 de la doamna Daniela Soroceanu, prefect în funcție la data emiterii ordinului, pentru că nu e obligată Instituția Prefectului să plătească greșelile comise din vina altcuiva. În plus, am analizat documentele care au stat la baza ordinului de prefect prin care a fost demis Dulamă și am constatat că actul administrativ a fost emis cu încălcarea prevederilor legale. Pe cale de consecință, am sesizat parchetul că Damiela Soroceanu ar fi putut comite infracțiunea de abuz în serviciu. Sesizarea a fost depusă la DNA Bacău pe 20 ianuarie 2020. 

George Lazăr, prefectul județului Neamț

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.