Cod roșu și cod portocaliu de vreme rea. Probleme în mai multe localități

de | 05/02/2020 | Județean, Social

Județul Neamț se află sub incidența unui cod roșu în această seară, până la ora 23.00 – în zona de munte, la cota 1800 m. Fenomenele avertizate sunt de viscol puternic, vânt cu rafale de 140 – 160 km/h, iar locuitorii din zonă au primit mesaj prin sistemul RO-ALERT pentru evitarea deplasărilor.

Până mâine, 6 februarie, la ora 8.00, județul nostru se află sub cod portocaliu. În această noapte vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80 – 100 km/h, temporar va ninge viscolit, determinând scăderea vizibilității sub 50 de metri.

Prefectura județului Neamț a trimis informări către toate primăriile din județ și la toate serviciile voluntare pentru situații de urgență, în care s-a solicitat să se aibă în vedere spații de adăpostire pentru persoanele care ar putea avea nevoie de refugiu. În această seară s-a întrunit și Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Conform ISU Neamț, în această seară cinci localități au rămas fără curent electric din cauza vântului puternic – Verești, Ștefan cel Mare, orașul Târgu Neamț, satul Dumbrava, și unele străzi din municipiul Piatra  Neamț – fiind afectați 911 consumatori. La ora raportării (ora 18.00), era blocat drumul Girov-Hanu Ancuței, carosabilul fiind acoperit cu zăpadă și polei.

Evenimente deosebite:

  • Pe DJ 157H (Dochia – Mărgineni) un autoturism a ieșit în afara părții carosabile. La locul evenimentului s-a deplasat din cadrul Detașamentului de pompieri Piatra Neamț 1 AFZM cu 2 subofițeri pentru degajare.
  • Pe DJ 208 G (Girov-Hanu Ancuței) mai multe autoturisme au rămas blocate din cauza zăpezii. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 5 subofițeri.
  • Misiune stingere incendiu sobă în com. Urecheni, sat Urecheni. Se deplasează din cadrul Detașamentul Tg. Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 5 subofițeri.
  • Misiune degajare bucată de tablă din acoperiș, mun. Piatra Neamț, Piața 22 decembrie. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra Neamț 1 FRAP încadrat cu 5 subofițeri.
  • Incendiu coș de fum, sat Buruienești, com. Doljești. Se deplasează din cadrul Detașamentul Roman 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 3 subofițeri.
  • Misiune degajare autocamion com. Girov. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 3 subofițeri.
  • Transport persoane dializate blocate în Ambulanță BGS la stația PECO din sat. Valea Ursului. Se deplasează din cadrul Detașamentul Roman 1 șenilată și 1 Duster cu 3 subofițeri.
  • Incendiu sobă sat Cotu Vameș, com. Horia. Se deplasează din cadrul Detașamentul Roman 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 3 subofițeri.
  • Misiune degajare autocar de la Patru Plus Trans intrat în șanț, zona Izvoare-Mărgineni. Se deplasează din cadrul Detașamentul Piatra-Neamț 1 autospecială de lucru cu apă și spumă încadrată cu 2 subofițeri.

Articol scris de Coca Cozma

1 Comentariu

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.