Zeci de cazuri de gripă în Neamț în ultima săptămână

de | 05/02/2020 | Sănătate, Județean

Cazurile de gripă aproape s-au dublat în ultima săptămână față de numărul îmbolnăvirilor înregistrate de la începutul sezonului. Dintr-un total de 65 de persoane înregistrate cu gripă, 30 de pacienți s-au prezentat, în ultimele șapte zile, fie la medicul de familie, fie direct la spital cu simptome de gripă, iar medicii au confirmat diagnosticul. 

În zona Romanului au fost șase cazuri raportate la Secția de boli infecțioase a Spitalului Municipal de Urgență Roman, cinci fiind semnalate de către medicii de familie. Din statisticile Direcției de sănătate Publică Neamț reiese faptul că anul trecut, în aceeași perioadă, numărul îmbolnăvirilor de acest fel a fost similar (31 de cazuri noi de gripă  înregistrate în 2019, în ultima săptămână a lunii ianuarie). 

Deși numărul de pacienți care au fost vaccinați antigripal până la această dată este de peste 42.000, medicii de familie din județ mai dețin 703 doze care vor fi administrate persoanelor cu risc ce nu au fost vaccinate până acum, iar Direcția de Sănătate Publică Neamț dispune de 154 de astfel de doze. Autoritățile competente au cerut Ministerului Sănătății o suplimentare a vaccinului cu 1.800 de doze. 

Tot în această perioadă a crescut și numărul pacienților diagnosticați cu infecții respiratorii acute, cu aproape 1.500 de cazuri mai mult decât în săptămâna precedentă, 69 dintre pacienți fiind internați din acest motiv. Cele mai expuse persoane în cazul infecțiilor respiratorii acute sunt copiii de vârste 0 -1 ani, 2 – 4 ani şi adulții peste 65 ani. Și cazurile de pneumonie s-au înmulțit, 124 de cazuri din cele 630 necesitând internare de urgență la nivelul județului Neamț.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.