Video: Delgaz Grid îi crede mincinoși pe clienții săi

de | 06/02/2020 | Social, Rural

Ninsoarea, dar mai ales vântul care a suflat cu putere, au creat probleme în mai multe localități din județ. Conform raportărilor trimise de Delgaz Grid, peste 1200 de consumatori din localități din zona de munte au rămas fără energie electrică. Însă Delgaz Grid trimite informări selective către autorități. În comuna Horia a fost semnalată o întrerupere de alimentare a energiei electrice pentru zeci de gospodării miercuri, 5 februarie, în jurul orei 18.00. Cauza acestei probleme o vedeți în video de mai jos. După încercări eșuate, atunci când s-a reușit dialogul cu dispeceratul, răspunsul oferit a fost: “transmitem mai departe.” Ce s-a transmis mai departe știu doar cei de la Delgaz Grid. 

La șase ore de la sesizare, nicio echipă nu venise să rezolve problema, iar pe rapoartele pe care presa le primește cu privire la situația din județ, în comuna Horia nu apărea nicio problemă. 

La 13 ore de la sesizare, după un alt apel la dispeceratul Delgaz Grid, răspunsul primit a fost: “nu este înregistrată nicio sesizare privind o problemă colectivă. Vom trimite o echipă în cursul zilei de azi.”  Deci, dacă un om de bună-credință sună și oferă informații cu privire la o problemă ce afectează alte zeci de familii, Delgaz Grid pornește de la premisa că cel care sesizează este un mincinos. Și înregistrează reclamația (dacă o face), așa cum crede de cuviință cineva care stă într-un birou cald și confortabil. 

Pentru ca tabloul să fie complet, trebuie precizat că problemele cu furnizarea energiei electrice în aceeași zonă au fost semnalate de mai multe ori în ultimul an. Situația din ultimele ore putea fi evitată dacă sesizările anterioare ar fi fost luate în considerare de angajații Delgaz Grid și ar fi căutat să găsească motivul pentru care apar avariile atât de des în același loc. 

Și, o ultimă remarcă: Delgaz Grid, este “din cauza’ vremii nefavorabile, nu “datorită”; la fel cum este din cauza lipsei voastre de acțiune la timp, din cauza faptului că voi credeți că cei care vă reclamă probleme sunt mincinoși. Din cauza!

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

3 Comentarii

  1. ION

    Ce mișto e să scrii articole de la căldurică, nu?

    Răspuns
    • Gabriel Baciu

      Articolul e scris la o temperatură de 9 grade în interior din cauză că alimentarea cu energie electrică e întreruptă de 17 ore.

      Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.