Emilia Arcan: “La Roman era cea mai puternică organizație a femeilor PSD din județ”

de | 09/02/2020 | Politică, Local

Discursurile invitaților la conferința municipală a PSD de vineri, 7 februarie, nu au conținut doar laude și aprecieri. Senatorul Emilia Arcan, preşedinta Organizaţiei de Femei a PSD Neamţ a vorbit despre involuția din ultimii ani a organizației de femei a PSD Roman.

De fiecare dată veneam cu mare drag aici la dumneavoastră în organizaţie, nu pot să spun că acum nu am venit cu drag, dar am venit foarte rar. Aici, la Roman, Organizaţia Femeilor Social Democrate a fost una extrem de mare şi puternică. Veneam cu drag pentru că am găsit la acea vreme o echipă formată din oameni puternici, femei puternice, femei de succes, cadre medicale, profesori, doamne pensionar. Veneam la şedinţe cu mare drag pentru că am avut de învăţat foarte multe lucruri de la ele. Pe parcurs lucrurile nu au mai stat aşa, am rămas foarte puţine şi mă uit în sală, suntem foarte puţine. Motivele sunt multiple, au fost destule frustrări, destule supărări, le cunoaştem în mare parte. Au fost doamne care şi-au dorit foarte mult din politica noastră a partidului Social Democrat dar, din multe motive, au plecat. Este păcat, pentru că politica se face în echipă, politica se face cu oameni, fără echipă nimic nu se poate construi. 

senator Emilia Arcan

Emilia Arcan a cerut locuri eligibile pentru femei atât pe listele pentru Consiliul Local, cât și pe cele pentru Consiliul Județean. 

Sunt convinsă că în următoarea perioadă vom avea şi conferinţa femeilor social democrate aici la Roman. Sunt convinsă că vom avea cel puţin 100 de doamne prezente la conferinţă, şi vom alege prin vot democratic persoana care merită să conducă organizaţia. Eraţi prima organizaţie de femei, cea mai puternică din judeţul Neamţ, am desfăşurat activităţi frumoase împreună, e păcat că pe parcurs ne-am diluat. Am încredere în viitoarea preşedintă, ne aşteaptă un an electoral extrem de greu. Trebuie să schimbam soartă Primăriei Roman, să dăm majoritatea în consiliul local şi în această majoritate îmi doresc să fie regăsită şi femeia. Domnule preşedinte, aveţi un rol extrem de important: să se regăsească femeia, tânărul, pe lista unui loc eligibil. O să spuneţi că pensionarii nu mai mai au nicio valoare. Ba da, dar organizaţia PSD nu este formată numai din pensionari. Tot respectul şi preţuirea pentru dumneavoastră, dragi pensionari, dar îmi doresc altceva aici la Roman. Voi veni alături de dumneavoastră să facem campanie, pentru că Primăria Roman trebuie câştigată de omul nostru, al PSD-ului. Avem oameni de valoare, oameni bine pregăţiti, oameni competenţi, ce ne lipseşte este să transmitem mesajul cel corect. 

senator Emilia Arcan

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

7 Comentarii

    • Bogdan Simon

      Marius Cristian
      Trecând peste sila mea față de tot ce ține de partidele politice, să știi că la Roman sunt câteva exemple de femei care bat la fund (de departe) mulți bărbați! Vrăjeala cu PSD=”stupid people” nu ține în cazul lor. Păcat de simbioza nefericită pe care au format-o cu această structură infectă! ????????????

      Răspuns
  1. Vasile Maftei

    La Roman era si apa non-stop la robinete dar pe voi nu va preocupa chestiile astea minore !

    Răspuns
  2. Vasile Andrus

    Doamna aceasta mare senatoreasa ce mai stie despre Roman in afara de puternica organizatie de femei?
    Apropo: Nu am retinut la ce sunt totusi puternice?

    Răspuns
  3. Sescu Felix

    Madam, nu este o involutie, dimpotriva este un progres, lumea se maturizează , mai citeste, nu mai pune botul la toata vrajeala rosie.. in curand o sa va pupati pe bot doar cei de la prezidiu cu paznicii de la intrare si o sa cantati.. „uuai ce multi eram odata !”

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.