Concert și excursie la Paris pentru olimpicii nemțeni

de | 09/02/2020 | Educație, Național

Eugen Doga, compozitor de talie internațională, va susține un concert pentru olimpicii României, la disciplina istorie, alături de violonista Sara Stroici, în cadrul Olimpiadei Naționale de Istorie ce se va desfășura la Piatra-Neamț în perioada 6-10 aprilie, școala gazdă fiind Colegiul Național ”Petru Rareș”din  Piatra Neamț. La acest eveniment educațional vor fi prezenți peste 350 de elevi olimpici și în jur de100 de profesori din învățământul preuniversitar și universitar.

Au fost inițiate demersuri de organizare, astfel au fost rezervate locurile de cazare necesare, la hotelurile din Piatra-Neamț, au fost transmise invitații către personalități din mediul academic și artistic. Până la această dată avem confirmarea de participare a domnului conf. univ. dr. Florin Pintescu, Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, prof. univ. dr. Alexandru Platon, de la Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza”, Iași, o altă confirmare care ne bucură nespus este aceea a maestrului Eugen Doga, compozitor de talie internațională, care va susține un concert pentru olimpicii României, la disciplina istorie, alături de violonista Sara Stoici și suntem în așteptarea confirmării Domnului Președinte al Academiei Române, academician Ioan Aurel POP și a altor personalități.

prof. Elena Preda, inspector școlar la disciplina istorie în cadrul ISJ Neamț

O altă veste bună pentru participanți este aceea că primii trei elevi participanți la această olimpiadă națională vor primi un premiu deosebit.

Un antreprenor nemțean – care dorește să rămână anonim – va premia, în nume personal, performanțele primilor trei elevi din județul Neamț, care vor urca pe podium, la etapa națională. Premiul va consta în plata costurilor pentru o excursie de vizitare a Muzeului Luvru, a Palatului Versailles și a altor obiective istorice din Paris și împrejurimi. Elevii premiați vor fi însoțiți de profesorul îndrumător al elevului care va obține cea mai bună poziție în clasament.

prof. Elena Preda, inspector școlar la disciplina istorie în cadrul ISJ Neamț

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.