PNL: ,,Votanții moțiunii de cenzură nu au votat împotriva guvernului, ci împotriva poporului”

de | 09/02/2020 | Politică, Național

Evenimentele tumultuoase din politica românească nu au rămas fără răspuns din partea reprezentanților PNL din județul Neamț. Cei trei parlamentari liberali nemțeni au afirmat, în cea mai recentă conferință de presă, că PSD se teme de democrație din cauza faptului că s-au opus organizării alegerilor locale în două tururi și că PNL susține în continuare alegerile anticipate pentru a oferi o stabilitate populației.

Mai mult de atât, liberalii consideră că moțiunea de cenzură a fost lansată împotriva poporului și nu a partidului de la guvernare.

Teama de democrație, acesta a fost motivul pentru care PSD a depus moțiunea de cenzură. Pentru că teama de democrație înseamnă teama de a accepta alegeri în două tururi de scrutin. Majoritatea oamenilor au probleme de rezolvat. Peste 90% din problemele cetățenilor țin de primării, țin de primari. De aceea este foarte important ca primarii să fie aleși de un număr cât mai mare dintre cetățeni în fiecare localitate. De fapt, votanții moțiunii de cenzură nu au votat împotriva guvernului PNL, ci au votat împotriva românilor pentru că peste 80% dintre români doresc alegeri pentru primari în două tururi. Asta este realitatea. În concluzie, domnii de la PSD se tem de democrație, se tem de a avea pentru consiliile locale și pentru primării dezbateri serioase, dezbateri de idei, dezbateri pe proiecte și ca primarii să fie aleși de un număr cât mai mare de cetățeni.

Eugen Țapu Nazare, senator PNL

În câteva zeci de zile s-a reușit ceea ce PNL și-a propus și a avut ca obiective în programul de guvernare: eliminarea supra accizei la combustibil, eliminarea suprataxei la contractele part-time, abrogarea recursului compensatoriu, a venit cu angajarea primarilor în două tururi, de unde a și plecat moțiunea PSD, care înseamnă mai multă democrație, și care înseamnă mai multă reprezentativitate pentru aleșii locali, eliminarea pensiilor speciale; lucruri pe  care noi le-am anunțat și care în sufragiile românilor, prin studii sociologice, adună o largă majoritate. Peste 80% din populație susține aceste măsuri.

deputat Laurențiu Dan Leoreanu, vicepreședinte PNL

Practic, PNL și-a asumat un lucru democratic, transparent și solicitat de populație, anume votul în două tururi pentru primării, pentru aleșii locali. PSD a spus că nu este de acord cu această intenție, cu acest demers al Partidului Național Liberal și a depus moțiune de cenzură. Deci, PSD nu a vrut vot în două tururi, nu a vrut  ca democrația să aibă o susținere largă în alegerile locale. De aceea s-a ajuns în situația de a avea o moțiune de cenzură după trei luni de guvernare liberală. Nu este nici un fel de problemă, fiindcă PNL și-a asumat fie să meargă pe ideea de a avea alegeri locale în două tururi, fie, dacă nu s-a dorit acest lucru, vom merge pe ideea alegerilor anticipate. Susținem ideea alegerilor anticipate tocmai pentru a ne întoarce la electorat. PNL este pregătit pentru a intra în alegeri anticipate fără emoții, nu avem probleme în a gestiona drumul spre victorie. 

deputat Mugur Cozmanciuc, oreședintele PNL Neamț

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.