Cozmanciuc: „Guvernul a lansat apeluri pentru proiecte UE. Dezvoltăm țara și Neamțul cu bani europeni”

de | 14/02/2020 | Politică, Național

Guvernul a anunțat că va lansa o serie de proiecte europene, în valoare de 250 milioane de euro, care vor contribui la dezvoltarea României, inclusiv a județului Neamț, transmite președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

Guvernul României a aprobat 10 apeluri de proiecte pentru Programul Operațional Capital Uman în valoare de 250 de milioane de euro.  Două dintre apeluri sunt destinate românilor din diaspora:

  • 30 de milioane de euro pentru antreprenorii români din diaspora. Banii vor veni în sprijinul a 180 de start-up-uri înființate de cetățeni români plecați în străinătate. Apelul este intitulat „România Te Așteaptă” și dă o șansă de revenire diaporenilor în țară. Prin această linie de finanțare avem în vedere crearea a aproximativ 1.000 de locuri de muncă. Apelul va fi lansat cel târziu în luna martie a.c. 
  • 30 de milioane de euro pentru copiii din familiile plecate la muncă în străinătate. 1000 de copii, incluși în cadrul apelului de proiect, vor beneficia de programe tip after-school, mai exact un pachet care combină activitățile educaționale, masa caldă și echipamente de joacă. Este cel mai avansat apel de proiect și va fi lansat în perioada 17-20 februarie a.c. 
  • 20 de milioane de euro pentru studenți. Sprijin pentru 200 de start-up-uri ale studenților din an terminal în domeniul tehnic. Programul se adresează domeniilor IT, robotică și automatizări industriale.  
  • 30 de milioane de euro pentru angajații companiilor. 8.000 de angajați vor putea să-și dezvolte abilitățile și competențele în domeniul economiei digitale. Apelul este structurat pe două paliere și se adresează întreprinderilor mari și celor mici și mijlocii. 
  • 20 de milioane de euro pentru elevi. Programul tip after-school presupune sprijin pentru elevii din clasele 0 – IV cu pachete de măsuri care combină activitățile educaționale cu echipamente de joacă la nivelul unităților școlare incluse în acest apel. 
  • 20 de milioane de euro pentru programe de screening în sarcină. Linia de finanțare sprijină prevenția medicală cu identificarea riscurilor în timpul sarcinii și vine în ajutorul familiilor tinere. Aceasta este a doua etapă a apelului lansat în luna noiembrie. 

Deși cei de la PSD încearcă să împiedice buna funcționare a României, prin sabotarea guvernării, PNL, prin Guvernul interimar, face treabă bună în continuare, pentru a sluji interesele cetățenilor. Cu ajutorul celor 250 milioane de euro se vor crea 1.000 de locuri de muncă, îi vom încuraja pe cei plecați peste hotare să se întoarcă în țară. Am speranța că astfel cât mai mulți nemțeni se vor întoarce acasă, pentru a contribui la dezvoltarea județului Neamț. Totodată, văzând cum sabotează cei de la PSD viitorul României militez pentru organizarea alegerilor anticipate, pentru a avea un Parlament care să sprijine eforturile de a continua reformele începute de Guvernul PNL. Împreună mergem mai departe.

deputat Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.