Senatorul Dan Manoliu: „Problema apei este folosită electoral. O manipulare”

de | 17/02/2020 | Politică, Administrație, Local

Senatorul Dan Manoliu, președintele PSD Roman, dă de înțeles că apa romașcanilor care (nu) curge la robinete are culoare politică. Într-o conferință de presă, senatorul PSD a discutat despre criza apei și a adresat și o întrebare către actualul și fostul primar al municipiului.

Sunt total de acord că problema apei e importantă și trebuie să-și găsească neapărat rezolvarea și consider că orice măsură care se ia este benefică. În același timp am fot revoltat de faptul că această criză a apei este folosită electoral, încercându-se o manipulare a romașcanilor, care-mi aduce aminte de vremurile când PDL guverna țara. Situația apei în Roman este o bombă care există demult, dar a explodat acum, voit sau nu. Îmi pun un semn de întrebare de ce această bombă a explodat după ce PNL a efectuat un sondaj în Roman.

Dan Manoliu, senator PSD

Senatorul Manoliu a făcut o scurtă trecere în revistă a evenimentelor de la înființarea ApaServ până la criza apei, punctând pe faptul că la momentul în care s-a desființat fosta companie ce distribuia apa în Roman, Acvaserv, orașul avea un contract cu compania de distribuție a apei din Iași și că orașul se putea alimenta din două surse. După spusele senatorului, în spatele acestor decizii a stat actualul deputat Laurențiu Leoreanu, pe atunci primar din partea PDL.

De ce Apa Vital nu era bun în 2009 și în 2019 este soluția salvatoare? Nu țin partea celor de la ApaServ și consider că trebuia să se aplece mai mult asupra Romanului; dar vreau să vă aduc aminte că din 2008 până în 2018 conducerea Apaserv a avut reprezentanți ce au emanat din vechiul PDL: Neculai Ivanov, Cătălin Dughir.Eu nu fac această conferință pentru a lua apărarea cuiva, ci pentru a prezenta adevărul complet, fiindcă ce au spus primarul și parlamentarul nu este tot adevărul, ei exclud partea lor de vină.

Dan Manoliu, senator PSD

Dan Manoliu a atras atenția că, din corespondența purtată de Primăria Roman cu ApaServ și Ministerul Fondurilor Europene, reiese faptul că o Unitate Administrativ Teritorială (UAT) se poate retrage din asociația ADI Aqua Neamț numai cu acordul majorității celorlalte UAT membre ale asociației și cu acordul scris al entităților financiare și numai după plata despăgubirilor prevăzute în contractele de delegare și în statut. Astfel, e posibil ca despărțirea de ApaServ să-i coste pe romașcani peste o sută de milioane de lei.

De a trebuit să treacă doi ani de la demersurile din 2018 și perioada alegerilor locale pentru a scoate pe piață această criză? Se încearcă o mare manipulare; eu, ca simplu cetățean al orașului Roman, nu o accept. La conducerea zonei Roman e acum un director, consilier local PNL, care n-a rupt ușile companiei la Piatra Neamț, n-a bătut cu pumnul în masă, nu a spus public că nu are sprijin. Am o întrebare pentru domnii Leoreanu și Micu: care este valoarea investițiilor de înlocuire rețele de apă și canalizare făcute de Primăria Roman, din 2008 până astăzi? Nu cele ale companiei Apa Serv, ci doar ale Primăriei. 

Dan Manoliu, senator PSD

Președintele PSD Roman a făcut referire și la împrumutul de 10 milioane de euro, spunând că, „dacă din suma aceea mare care s-a folosit pentru montare de pavele, 10% dacă se folosea pentru astfel de investiții, tot se schimbau câțiva metri de țeavă„.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

7 Comentarii

  1. Nicu Levarda

    Electoral, neelectoral, psd-ul tot n-are șanse la primărie.

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.