ONG-urile pot primi maxim 10.000 lei de la Primărie pentru proiecte în comunitate

de | 17/02/2020 | Social, Local

Organizațiile non-guvernamentale din Roman pot depune, până pe 16 martie inclusiv, proiecte care să primească finanțare din partea administrației publice locale. Domeniile pentru care se acordă finanţarea nerambursabilă:

  • Cultură, religie şi învăţământ – 50.000 lei;
  • Proiecte sociale – 50.000 lei;
  • Activităţi sportive: sportul de performanţă, sportul pentru toţi, sportul şcolar – 50.000 lei;
  • Proiecte pentru tineret – 50.000 lei;

Activităţile cu impact puternic pozitiv asupra comunităţii sunt considerate prioritare. Valorile finanţărilor care se acordă pentru un proiect sunt cuprinse între sumele de 2.000 lei şi 10.000 lei, în funcţie de domeniul pentru care se aplică, conform ghidurilor solicitantului.

Grantul maxim acordat prin acest program este de cel mult 90 % din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului. Diferenţa trebuie să fie asigurată din sursele proprii ale solicitantului, ale partenerilor acestuia sau din alte surse. Fiecare solicitant trebuie să contribuie cu un aport propriu de cel puţin 10 % din costurile totale eligibile ale proiectului, sumă ce va fi identificată în contul deschis special pentru proiect. Contribuţia financiară proprie a solicitantului se va verifica odată cu întocmirea raportului final al proiectului. Contribuţia în natură nu este eligibilă. Gradul de implicare financiară a solicitantului este un criteriu de punctaj, cu cât contribuţia financiară proprie este mai mare de 10 %, cu atât punctajul obţinut la evaluare va fi mai ridicat.

Proiectele trebuie să se desfăşoare pe teritoriul geografic al Municipiului Roman.

Pentru a fi eligibili la accesarea fondurilor nerambursabile, solicitanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

  • să fie persoane juridice fără scop patrimonial: asociaţii ori fundaţii constituite conform legii;
  • culte religioase recunoscute conform legii;
  • să aibă inclus în statutul organizaţiei obiectul de activitate care generează obiectivul pentru care se solicită finanţare;
  • să fie direct responsabili de pregătirea şi managementul proiectului şi să nu acţioneze ca intermediari;
  • să aibă sediul social şi să-şi desfăşoare activitatea în Municipiul Roman;
  • beneficiarii direcţi şi indirecţi din grupul ţintă să fie recrutaţi de pe raza teritorială a Municipiului Roman.

Cererile de finanţare nerambursabilă trebuie trimise în plic sigilat, prin poşta recomandată, mesagerie expresă sau înmânate personal la sediul Autorităţii Finanţatoare: Consiliul Local Roman, Piaţa Roman Vodă, nr. 1, Roman, jud. Neamţ / Biroul Unic. Documentele de eligibilitate trebuie îndosariate şi sigilate. Plicul trebuie să poarte numele complet al solicitantului, adresa organizaţiei, titlul proiectului şi menţiunea (în limba română): „A nu se deschide înainte de sesiunea de evaluare”.

Perioada pentru înaintarea solicitărilor de finanţare nerambursabilă este cuprinsă între 17.02.2020, ora 10.00 – 16.03.2020, ora 16.00. Selecţia şi evaluarea proiectelor va fi în perioada 17.03.2020 – 06.04.2020.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.