Deputatul Leoreanu, la New York. Participă la lucrările Uniunii Interparlamentare

de | 17/02/2020 | Politică, Național

Deputatul Laurențiu Leoreanu participă, pe 17 și pe 18 februarie, la New York, la o audiere comună a Uniunii Interparlamentare – ONU. Tema acestei audieri este educația, ca cheie pentru pace și dezvoltare durabilă.

De astăzi, ca parte a activității parlamentare, pe parcursul unei săptămâni, voi efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, la sediul central al ONU din New York, pentru a participa la Audierile Parlamentare ale Uniunii Interparlamentare și la Reuniunea Parlamentară privind două teme/analize/viziuni: Educația – o soluție pentru pace și dezvoltare sustenabila și Agenda pentru dezarmare.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Conform programului oficial al audierii Uniunii Interparlamentare – ONU, “educația a fost recunoscută de mult timp ca o precondiție necesară pentru dezvoltarea durabilă în toate dimensiunile sale – economic, social și de mediu. Fără un popor educat nu poate exista democrație, pace și prosperitate. Totuși, astăzi, prea mulți copii nu au acces la educația publică sau la educația care oferă rezultate de calitate, iar agenda educației permanente pentru toți, inclusiv adulții în vârstă activă, este departe de a fi realizată.

În întreaga lume, educația este adesea subfinanțată și necontrolată. În timp ce învățământul superior nu mai este o garanție pentru un loc de muncă bun, în multe țări există o nepotrivire din ce în ce mai mare între cunoștințele și abilitățile lucrătorilor și oportunitățile reale de angajare în economia reală. Această audiere comună UIP-ONU va solicita o implicare politică mai mare pentru a se asigura că Obiectivul de Dezvoltare Durabilă în domeniul educației va fi realizat pe deplin până în 2030. Ca temă prioritară a celei de-a 74-a Adunări Generale, educația este o parte importantă a unei serii de evenimente organizate de Națiunile Unite, care vor include respectarea Zilei Internaționale a Educației pe data de 24 ianuarie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

3 Comentarii

  1. Ioan Vacariu

    ….Parca e cazut din luna……!….Si asa ai creierii spalati,ce te mai duci la americani…..?!….Costa Rica e pe aproape…..!

    Răspuns
  2. Sergiu Ciprian Antal

    Normal lucrurile lui le trateaza in regim clientelar, mafiot, palma pe spate, nu are nici o treaba el cu rolul educatiei pentru o comunitate. Nu aveau pe cine sa trimita si dupa cum el este mai „bagaret”, a reusit sa se strecoare…

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.