De la teorie la practică: întâlniri cu angajatori și simulări de interviu pentru elevii de la CT „Miron Costin”

de | 20/02/2020 | Educație, Local

Elevii Colegiului Tehnic (CT) “Miron Costin” Roman au aflat de la un antreprenor din oraș ce înseamnă să fii angajat sau nagajator, cum trebuie să te pregătești pentru un interviu și alte informații utile despre piața muncii. 

Întâlnirea a avut pe 18 februarie, fiind parte a unei campanii de promovare a învățământului profesional și tehnic.

Domnul inginer Hanganu Sorin, administratorul SC Dana & Sorin SRL Roman, a prezentat elevilor informații referitoare la drepturile și obligațiile angajatorului și ale angajatului. Întâlnirea a fost de bun augur, elevii au pus întrebări directe și au primit răspunsuri pertinente, documentate, cu exemplificări concrete în ceea ce privește statutul de angajat în cadrul unei societăți comerciale. Simularea unui interviu de angajare, negocierea condițiilor, completarea unui CV au fost acțiuni cu impact în rândul tinerilor din învățământul profesional ai unității școlare amintite. 

prof. Ana-Maria Zăloagă, director Colegiul Tehnic „Miron Costin”

Activitatea a fost organizată de director prof. Zăloagă Ana-Maria, director adjunct prof. Sava Cristinica, prof. Puiu Gheorghe și prof. Stanciu Valentin. 

Acestă acțiune deschide suita de activități din calendarul propus de unitatea de învățământ amintită pentru a marca „Ziua Națională a Meseriilor“, sărbătorită pe 11 martie 2020. Colegiul Tehnic „Miron Costin“ Roman are o agendă bogată de activități în acest sens, printre care mese rotunde, dezbateri, vizite de documentare, vizite la agenții economici, ateliere de lucru pentru elevii de gimnaziu care vor fi oaspeții liceului. 

De asemenea, la acest liceu se derulează în această perioadă activități practice demonstrative, lecții deschise, la care sunt invitați părinții elevilor, elevi din școlile gimnaziale din zonă, agenți economici, în vederea reducerii abandonului școlar, a stimulării interesului pentru învățarea unei meserii, a sensibilizării întregii comunități cu privire la necesitatea unor competențe profesionale ridicate. 

Miercuri, 19 februarie, directorul adjunct al unității a susținut o activitate demonstrativă cu o clasă de a IX-a de elevi din învățământul profesional, prilej cu care a organizat o dezbatere la care au participat mai multe cadre didactice, atât de specialitate, cât și de cultură generală. Tema activității a fost integrarea pe piața muncii, din perspectiva angajatului, dar și a angajatorului și a suscitat interesul elevilor participanți.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.