Preșuri și dozatoare cu dezinfectant la școlile din Roman

de | 24/02/2020 | Sănătate, Județean

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Roman s-a reunit luni, pentru a aproba un plan de măsuri pentru prevenirea infecției cu coronavirus.

Într-o primă fază se vor achiziționa stocuri suplimentare de materiale necesare pentru dezinfectare, masti și mănuși de protecție, costume de protectie. 

Direcțiile primăriei și societatile comerciale care au relații cu publicul vor achiziționa și folosi dezinfectanți cu soluții profesionale pentru igienizarea ghișeelor, mânerelor ușilor și se vor amplasa la intrări dezinfectanți pentru mâini.

Întrucât prioritară este populația vulnerabilă, în special copii și tinerii, Municipiul Roman în colaborare cu Direcția de Sănătate Publică și Inspectoratul Școlar vor amenaja „preșuri” cu solutii de dezinfectare pentru încălțăminte la toate unitățile școlare și vor asigura cu stocuri de dezinfectanți pentru mâini (dozatoare), soluții de igienizare a spațiilor comune cu o firmă de dezinsecție autorizată.

De asemenea, se va iniția o campanie de conştientizare şi educare prin tipărirea şi distribuirea unor afişe şi flyere cu informaţii despre modalităţile de protejare împotriva noului coronavirus, gripei sezoniere şi virozelor respiratorii, aceste materiale informative urmând să fie distribuite unităţilor şcolare, dar şi altor instituţii care au relaţii cu publicul, în special cele cu un flux mărit de beneficiari.

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț, care a avut loc duminică după-amiază, s-a hotărât ca la nivelul judeţului Neamţ să se analizeze și să se stabilească eventuale locaţii care pot întruni condiţii pentru carantinarea persoanelor cu suspiciune de a fi infectate. Vor fi considerate cazuri suspecte și persoanele simptomatice care sosesc din localitățile unde au fost dispuse măsuri de carantină, din regiunea Veneto și provincia Lodi din regiunea Lombardia, ambele situate în nordul Italiei.

Până în acest moment, localitățile în care autoritățile italiene au instituit măsuri de carantină, sunt: Vo’Euganeo, Codongo, Castiglione, D’Adda, Casalpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo și San Fiorano. Pentru persoanele asimptomatice care sosesc din localitățile aflate în carantină, va fi instituită o perioadă de carantină de 14 zile în România, în spațiile amenajate.

Astfel, toate cazurile care se încadrează în noua definiție de caz suspect, se raportează imediat la Direcția Județeană de Sănătate Publică Neamț și la Serviciul de Monitorizare și Coordonare al DSU (tel. 0212648515 / 0212648516).

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

3 Comentarii

  1. Constantin Ciobanu

    Ați dat bani la popi și ați făcut biserici și catedrală in loc să faceți spitale! Acum mergeți la popi și la biserici și pupați icoane pe care le-au mai pupat câteva sute de virusati și așteptați să vă ferească d- zeu de viruși

    Răspuns
  2. Isy Ladan

    Asta înseamnă că suntem ok ????!?!…
    M-am mai liniștit un pic… ????

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.