Mușatinii au dus Caravana Cunoașterii la sute de elevi

de | 02/03/2020 | Educație, Rural

Membrii Asociației Mușatinii au dus “Caravana Cunoașterii” în școlile din mediul rural. Este vorba despre un proiect educațional ce s-a desfășurat în perioada ianuarie -februarie,  un eveniment de follow-up al Camp Kennedy/Camp Kennedy Rural, derulat de American Councils for International Education Romania, cu sprijinul Ambasadei SUA la București.

Proiectul și-a propus să ofere modele de viață tinerei generații și, în special, adolescenților din mediul rural care sunt adeseori lipsiți de optimism în ceea ce privește opțiunile în viața profesională și personală. Elevii din școlile primare și gimnaziale au nevoie de îndrumare și încurajare pentru a nu abandona școala și pentru a continua să creadă în viitorul și utilitatea lor în cadrul comunității din care fac parte. 

Am găsit astfel deschidere către dialog la trei școli din zona Romanului care au acceptat să participe la acest proiect generos: Școala Gimnazială ,,Vlad Dănulescu” Pâncești, Școala Gimnazială Nr. 1. Trifești și Liceul Tehnologic Adjudeni. Tinerii au avut ocazia de a se afla față-n față cu adevărate modele de viață, care au reușit prin forțele proprii. Poveștile lor de viață au avut rolul de a-i încuraja pe copii să creadă în forțele proprii, în importanța educației pentru viitorul lor. Mentorii prezenți la discuțiile cu copiii și tinerii din școlile amintite provin din medii profesionale dintre cele mai diferite. Ionela Marinela Mardare a absolvit Facultatea de Muzică Piatra-Neamţ, Extensie a Academiei Naţionale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, secţia canto-clasic, la clasa sopranei Gabriela Pepelea. Artista, originară din Roman, este o prezență obișnuită pe scena muzicală din România, fiind și o cunoscută realizatoare de emisiuni TV, prezentatoare de evenimente și profesor de canto. Bogdan Mihai Florea a absolvit Facultatea de Horticultură din cadrul Universitatății de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi și și-a deschis propria afacere în domeniu încă din 2003. Huci Bogdan este profesor de sport, instructor de fitness și o prezență constantă în cadrul atelierelor dedicate educației tinerei generații. Maestrul Kenny Cornel Varnaiote, este recunoscut în oraș pentru dăruirea sa în lucrul cu copiii. Atelierele sale de lucru se desfășoară la Clubul Copiilor din Roman și la Fundația ”Anton Durcovici” din Roman. 

prof. Ovidiu Albert, președinte Asociația Mușatinii

Deși proiectul s-a încheiat, Mușatinii vor continua să deruleze astfel de acțiuni în satele din jur și în lunile următoare. Un astfel de proiect modelează tinerii, le conferă încredere în forțele proprii, le schimbă destinele.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.