(Video) Podul de la Luțca reabilitat cu fibră de carbon. În paralel, modernizarea drumului dintre Sagna și Gâdinți

de | 02/03/2020 | Rural, Administrație

Drumul județean DJ 207D, care face legătura între Gâdinți și Sagna, a început să fie reabilitat cu finanțare de la Consiliul Județean Neamț (CJ Neamț). Președintele CJ Neamț a venit să inspecteze lucrările la trei săptămâni după semnarea ordinului de lucru, între timp constructorul avansând cu lucrările în sensul că a adăugat un strat de balast și a compactat o porțiune a drumului.

harta asfaltare DJ207D

Am venit astăzi să monitorizez lucrările, suntem în grafic, mă așteptam să fim un pic mai avansați dar suntem bine. Din promisiunea constructorului vom ajunge cu stratul de balast până în centrul localității Gâdinți … sperăm ca până la începutul verii să finalizăm această investiție.

Ionel Arsene, președintele CJ Neamț
Declarațiile președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene

Drumul va servi și ca variantă ocolitoare în momentul în care va fi închisă circulația pe podul peste Siret de la Luțca, pod construit în anii 70 care a făcut obiectul a nenumărate reclamații a locuitorilor de pe partea stângă a Siretului și care nu a fost reabilitat niciodată. Ionel Arsene a semnat în fața presei ordinul de lucru.

Podul are o lungime de 214 metri și constructorul promite că-l va reabilita cu o metodă modernă ce implică folosirea fibrei de carbon la cobane.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

8 Comentarii

  1. Netedu Liviu

    Daca este reabilitat ca si podul de la Horia ,mai bine nu !

    Răspuns
  2. Alex Alex

    Vreau si eu sa imi faceti doua aripi din fibra si o capota de carbon, la masina ????????

    Răspuns
  3. Ionel Grecu

    1 aprilie va rămâne nemuritor în Romanica noastră ????

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.