Refugiu pentru victimile violenței domestice din Neamț

de | 04/03/2020 | Județean, Social

Victimele violenței domestice din Neamț au începând de miercuri, 4 martie, un refugiu sigur unde pot primi adăpost și sprijin. DGASPC Neamț a deschis o locuință protejată Venus unde victimele pot primi cazare, masă, consiliere psihologică, sprijin și garanția că sunt  în siguranță. Locuința protejată special destinată victimelor violenței a fost realizată în cadrul proiectului ”Venus – Împreună pentru o viaţă în siguranţă!”, derulat la nivel național și prin intermediul căruia s-au realizat 42 de astfel de locuințe. Totodată, în cadrul proiectului sunt oferite și servicii și programe de specialitate pentru victimele violenței. 

Locuința protejată oferă posibilitatea de a caza 6 femei sau mai multe. Acestea pot rămâne maximum 1 an în această locuință cu posibilitatea prelungirii, în cazuri excepționale. Victimele vor beneficia de masă și obiecte de igienă personală pe toată durata șederii dar și de asistenţă psihologică şi dezvoltare personală pentru a depăşi situaţiile de criză precum și de consiliere vocaţională, formare profesională şi inserţie socială. 

Nu violentei domestice afis

Orice femeie care se află într-o situaţie de risc poate să sune la numărul de telefon 0800 500 333 (linie gratuită de urgență, disponibilă 24/24h) și va primi toate informaţiile cu privire la modul în care poate accesa aceste servicii, atât cele de consiliere cât şi cele de găzduire. De asemenea, poate fi îndrumată către echipa de la DGASPC Neamț care îi va pune la dispoziție serviciile necesare. 

Tot pentru a veni în sprijinul femeilor abuzate, DGASPC a încheiat parteneriate cu Poliția și primăriile din județ astfel încât aceste instituții să poată îndruma victimele violenței domestice către locuința protejată Venus. 

Proiectul a demarat în 2019 și urmează să se finalizeze în 2023, are o valoare la nivel național de 21 de milioane de lei iar suma alocată județului Neamț este de 1,1 milioane de lei. 

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.