Coronavirus: situația în Neamț. Amendă de 20.000 lei pentru nerespectarea regimului de autoizolare

de | 06/03/2020 | Județean, Sănătate

Legat de coronavirusul COVID-19, Instiruția Prefectului a trimis un notă de presă cu situația la nivelul județului Neamț.

Astfel, la data de 6 martie, în județul Neamț se află în carantină, 4 persoane ce au fost testate de două ori și de la ambele testul a ieșit negativ pentru infecția cu Coronavirus. În cursul acestei zile  se recoltează cel de-al treilea test.

În aceeași notă de presă se menționează cu sunt în autoizolare la domiciliu 352 de persoane din 54 de localități. 

Cu privire la persoanele care nu au respectat regimul de autoizolare părăsind locuința, Serviciul de Control în Sănătate Publică a efectuat verificări în teren și în două situații s-au întocmit două procese verbale de constatare și sancționare a contravenției prevăzută de art. 34 lit. m din HG 857 din 2011 referitoare la nerespectarea de către persoane fizice, suspecţi şi convalescenţi de boli transmisibile, contacţi şi purtători sănătoşi de germeni patogeni, precum şi de către persoane juridice a măsurilor prevăzute de normele în vigoare, în scopul prevenirii şi combaterii bolilor transmisibile. Sancțiunea prevăzută este amendă de la 10.000 lei la 20.000 lei pentru persoanele fizice. În unul dintre cazuri a fost aplicată sancțiunea maximă.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.