Fostă campioană balcanică la atletism se luptă pentru viață

de | 05/03/2020 | Actualitate, Local

 Atleta Ana Maria Antăl, originară din Bălușești și care a reprezentat cu cinste Liceul cu Program Sportiv Roman în competiții naționale și internaționale, a primit de puțin timp o veste cumplită. Sportiva a fost diagnosticată  cu Limfom Hodgkin, stadiul IV, adică un cancer al sistemului limfatic.

Cu scopul de a o ajuta în tratarea acestei boli, Liceul cu Program Sportiv din Roman, organizează vineri, 6 martie, un eveniment caritabil. 

Pentru un profesor, elevul este mai mult decât un nume scris în catalog. Fiecare elev este o poveste. Cele mai multe sunt povești frumoase, dar sunt și dintre cele triste, care aduc lacrimi în suflet. Atunci când conștientizăm dramele multora dintre ei, nu ne dorim altceva decât să aducem zâmbete pe chipuri ce trădează durere, neliniști, dorințe neîmplinite într-o copilărie fără copilărie. Ana Maria este o poveste frumoasă, cu aplauze și medalii, cu podium și imnul național printre steaguri balcanice. Și pentru că vrem să rămână o poveste frumoasă, îi dăruim parte din sufletul nostru în competiția pentru viață.

prof. Oana Cozma, organizator 

La evenimentul caritabil vor participa reprezentanți ai autorităților locale, primarul Lucian Micu, deputatul Laurențiu Dan Leoreanu și senatorul Dan Manoliu, reprezentanți ai Spitalului Municipal de Urgență Roman în persoana medicului oncolog Dorina Luchian și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Evenimentul va avea loc la ora 14.00, în biblioteca liceului și poate participa oricine dorește să vină în ajutorul sportivei. Ana Maria Antăl a fost campioană balcanică la atletism iar acum este studentă în anul III în cadrul Facultății de Științe ale Mișcării, specializarea Sport și Performanțe Motrice, București. Cei care vor să o ajute pe Ana o pot face donând în contul BRD RO46BRDE040SV89017600400, titlular Ana MAria Antăl.

În penultima lună a anului trecut, am fost diagnosticată cu  Limfom Hodgkin, în urma unei prelevări de țesut la Spitalul „Sfânta Maria”din București. De atunci viața mea a luat cu totul o altă întorsătură, fiind nevoită să încep tratamentul de chimioterapie BEACOOP la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Al. Trestioreanu” din capitală. În ianuarie s-a stabilit și faptul că boala este în stadiul IV. Deși stilul meu de viață era considerat un exemplu, practicând 9 ani atletismul de performanță cu rezultate atât la nivel național, cât și balcanic și, totodată, urmând un plan alimentar bine stabilit, am realizat că boala nu ține cont de toate aceste lucruri. Tot ce îmi doresc acum este să trec cu bine peste această perioadă grea și să pun în practică tot ceea ce am învățat în acești ani, însă am nevoie de ajutorul dumneavoastră pentru continuarea tratamentului.

Ana Maria Antăl

Articol scris de Coca Cozma

2 Comentarii

  1. Mara

    Care este numele persoanei careia ii apartine contul? Nu ati specificat si trebuie dat daca vrem sa donam.

    Răspuns
  2. Carmen B.

    Bună ziua. Va rog sa ne spuneti pe ce nume este contul, să putem face si noi donații? Multă sănătate Anei ????????

    Răspuns

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.