Coronavirus: primul caz confirmat la Roman

de | 12/03/2020 | Local, Sănătate

S-a confirmat primul caz de coronavirus la Roman. Informația a fost confirmată de George Lazăr, prefectul județului Neamț.

Din primele informații este vorba de o femei de 54 de ani care a fost internată la Spitalul Municipal Roman în data de 11.03.2020 cu tuse, febră și faringită. Aceasta s-a întors din Italia la data de 1 martie, dintr-o zonă declarată neafectată la acel moment.

Direcția de Sănătate Publică Neamț (DSP Neamț) a început o anchetă epidemiologică, în prima fază identificând șase contacți apropiați, membri ai familiei, ce au fost izolați la domiciliu și cărora li se colectează probe pentru a se stabili dacă s-au infectat sau nu. Pacienta va fi preluată cu izoleta și transportată la spitalul de boli infecțioase din Iași.

Este cazul cu numărul 50 confirmat în România.

În data de 11 martie, la Spitalul Municipal Roman, au fost internate trei persoane ce au venit de curând din străinătate.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.