Tineri arestați preventiv pentru tâlhărie

de | 13/03/2020 | Actualitate, Local

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Roman au identificat și reținut trei tineri de 18, respectiv 19 ani, din Roman și Cotu Vameș, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tâlhărie calificată și tentativă de tâlhărie calificată.

Din investigații a reieșit că, în seara zilei de 9 martie, cei în cauză ar fi pătruns în incinta locuinței a doi frați din Roman, iar prin exercitarea de acte de violență, ar fi sustras din camera celui de 62 de ani, un motofierăstrău, un rotopercutor și un telefon mobil. În baza aceleiași rezoluții infracționale, aceștia ar fi pătruns și în camera bărbatului de 60 de ani, pe care l-ar fi agresat în scopul obținerii unor sume de bani. Întrucât nu au reușit să obțină bunuri materiale, aceștia au abandonat activitatea infracțională.

Prejudiciul creat prin activitatea infracțională, în valoare de aproximativ 700 de lei, a fost recuperat integral de polițiști și restiuit persoanei vătămate.

În baza probatoriului administrat, cei trei au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată și tentativă de tâlhărie calificată, fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Neamț. În cursul zilei de joi, 12 martie, magistrații Judecătoriei Roman au confirmat propunerea anchetatorilor și au decis arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, a celor trei tineri.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.