Coronavirus: Se suspendă mai multe activități publice, inclusiv Târgul de Paște

de | 13/03/2020 | Util, Local

Vineri, 13 martie, la nivelul municipiului Roman a fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) și s-au adoptat noi măsuri care să ferească cetățenii de infecția cu COVID-19. 

Astfel, începând de astăzi și până pe 31 martie, cu posibilitatea prelungirii acestui termen, se suspendă în totalitate desfășurarea activităților publice din:

  • Bazarul municipal,
  • Bazinul de Înot,
  • Biblioteca ”George Radu Melidon”,
  • Sala Polivalentă,
  • Casa Vârstnicului,
  • Casa Bunicilor,
  • sala de festivități ”Nicolae Manolescu Strunga”.

De asemenea, se suspendă Târgul de Paște, care era programat să se desfășoare în perioada 9 aprilie – 18 aprilie 2020.

Operatorul de salubritate va intensifica, în perioada 13 martie – 3 aprilie 2020, acțiunile de ridicare a gunoiului menajer de la platformele de gunoi amenajate în vederea preîntâmpinării apariției unor focare de infecție. După ridicarea deșeurilor menajere platformele vor fi igienizate.

La nivelul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei municipiului Roman s-au luat deja toate măsurile pentru ca persoanele vulnerabile – în special vârstnicii, care au o mobilitate scăzută – să fie asistate și să primească ajutor pentru cumpărăturile urgente.

La nivelul instituției, se reactualizează baza de date cu toate persoanele care întâmpină dificultăți în a se deplasa și toate acestea vor fi contactate pentru ca, dacă au nevoie, asistenții sociali să se deplaseze la domiciliul lor, să le analizeze starea de sănătate și să le cumpere cele absolut necesare (medicamente, alimente sau produse de igienă personală).

Toate persoanele în vârstă pot apela numărul de telefon 0786.771.737, funcțional non stop, iar un echipaj cu asistent medical și asistent social se va deplasa la domiciliul solicitanților pentru a le evalua starea de sănătate și, în caz de nevoie, să le cumpere produsele necesare. 

Vă rog ca în această perioadă să stați mai mult în locuințe, să intrați în contact cu cât mai puține persoane și să păstrăm distanța de un metru între noi. Fac un apel la cei care sunt în străinătate și vor să se întoarcă acasă. Gândiți-vă că îi puteți îmbolnăvi pe cei dragi, bătrânii și copiii sunt extrem de vulnerabili. Este mai bine să nu călătoriți, iar când va trece criza să vă regăsiți cu toții sănătoși. Dacă, totuși, nu aveți de ales și veniți acasă, vă rog să vă autoizolați. Nu mințiți autoritățile, pentru că puneți în pericol nu doar viața dumneavoastră, dar și a celorlalți semeni. 14 zile în care să nu intrați în contact cu alte persoane nu este un capăt de țară, mai ales că apoi aveți o viață înainte pentru a vă bucura de fiecare clipă. Fac un apel și la romașcani, haideți să fim uniți în aceste momente delicate, să nu ne atacăm între noi, să fim atenți fiecare și responsabil cu viața sa și să nu creăm o stare de ură cu cei care chiar trebuie să călătorească și, mulți dintre ei, respectă toate recomandările.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.