Personal din CPU Roman reclamă că este expus pericolului de contaminare. Ce spune conducerea

de | 14/03/2020 | Local, Sănătate

Surse medicale din Spitalul Municipal Roman au contactat jurnaliștii inRoman.ro arătându-și îngrijorarea față de situația în care se află personalul spitalului și pacienții în condițiile epidemiei de Coronavirus COVID-19.

Toți au reclamat existența a insuficiente măști și mănuși, doar dezinfectantul pare a fi în cantități suficiente, iar pe secții nu ar exista săpun în saloane. Pacienții care sunt aduși pentru testare COVID-19 nu sunt izolați așa cum ar trebui: folosesc baia celorlalți pacienți și sunt ținuți în Centrul de Primiri Urgențe (CPU) până la confirmarea bolii. De exemplu, sursele au declarat că femeia de 54 de ani din Sagna a stat în CPU 24 de ore până la confirmare. Cei care au contactat inRoman.ro să reclame situația de la CPU, susțin că pacienții ar trebui transferați la secția infecțioase unde sunt condițiile necesare izolării, dar acolo nu este aprobată gardă din motive financiare, nici măcar în cursul săptămânii, nici măcar acum când este o situație de criză.

Personalul se teme pentru sănătatea lui din cauza faptului că mai este un pacient suspect și urmează să mai vină unul în această după-amiază.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal de Urgență Roman, Andreea Trifan, a infirmat toate informațiile primite de inRoman.ro, susținând că pacienții suspecți de COVID-19 sunt izolați în camere cu baie proprie și că încă de ieri s-au luat măsuri siplimentare în ce privește accesul în CPU. Purtătorul de cuvânt susține că nu sunt probleme cu stocurile de mănuși și măști și că pe secții există apă caldă și săpun. Legat de secția infecțioase, susține că există gardă permanentă și că în cazul în care va fi nevoie de suplimentarea locurilor destinate celor suspecți de COVID-19, o parte dintre ei vor fi transferați acolo.

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.