Leoreanu: „Fac apel la responsabilitate”

de | 16/03/2020 | Județean, Politică

Deputatul Laurențiu Leoreanu susține că este important în aceste zile ca oamenii să fie responsabili și să se informeze din surse credibile:

În ultimele zile s-au lansat, în spațiul public, informații eronate care au produs panică în rândul populației! Fac apel la responsabilitate, pentru că astfel de informații pot duce la crearea de stări cu adevărat dramatice, doar de dragul senzaționalului de moment!

De asemenea, vă rog să vă informați din surse credibile! S-a vorbit despre POSIBILELE măsuri care pot fi luate în cadrul stării de urgență, fără a se menționa faptul că NU toate aceste măsuri (prevăzute în cadrul general al legii) sunt luate în mod obligatoriu! Sunt avute în vedere DOAR acele măsuri necesare în combaterea răspândirii noului coronavirus – COVID-19!

Starea de urgență face posibilă alocarea de noi resurse importante pentru gestionarea crizei privind coronavirusul. Astfel, vom avea posibilitatea de a aloca mai mulți bani domeniului sănătății, mai mulți bani pentru medicamente, mai mulți bani pentru aparatura medicală absolut necesară. Se vor putea realiza achiziții necesare prevenirii îmbolnăvirii și salvării de vieți într-un timp mult mai scurt, în lupta cu coronavirusul.

Esențial este de reținut că serviciile vitale pentru populație precum alimentarea cu apă, energie termică, energie electrică, comunicațiile și transportul public vor fi OBLIGATORIU asigurate în continuare. Românii nu vor rămâne fără apă, căldură, supermarketurile și farmaciile nu se vor închide – așa cum se vehiculează în mod eronat în spațiul public, precum nu putem vorbi despre raționalizări, în condițiile date.

Repet, fac apel la responsabilitate în modul de prezentare a cadrului legal și a măsurilor care pot avea legătură cu starea de urgență și nu numai.

Criza actuală poate fi depășită doar dacă fiecare român dovedește că este un bun cetățean și respectă întocmai indicațiile autorităților. Respectarea regulilor înseamnă că ne protejăm familia și pe toți cei dragi. Doar împreună, uniți suntem puternici și vom depăși orice greutăți cu bine!

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.