Managerul Spitalului: „Nu banii sunt problema, ci găsirea materialelor”

de | 18/03/2020 | Sănătate, Local

Spitalul Municipal de Urgență Roman are de toate și… nu prea. Conducerea spitalului susține că are bani, dar că toate materialele și echipamentele comandate au termene de livrare îndelungate. Prin urmare, până când produsele de care are nevoie unitatea spitalicească vor ajunge la Roman, cadrele medicale se descurcă cum pot. 

Probleme nu sunt legate de fonduri, ci de a găsi materialele. Ducem lupte cu firmele tocmai pentru a reuși să achiziționăm măști, să achiziționăm combinezoane, echipamente, tot… Am mai primit donații, în ceea ce înseamnă măști și mănuși de unică folosință. Avem, din partea Unifarm, promisiunea că, în momentul în care vor avea pe stoc ne vor trimite tot ceea ce am solicitat. Necesarul e mare ( nr. – de măști și mănuși). Pentru că, dac-ar fi să respectăm și să purtăm masca doar 3 – 4 ore, să o schimbăm, să avem tot personalul, toți…. Nevoia este mare. În momentul de față, ajutorul din partea cetățenilor aș spune că ar fi acela de a sta acasă liniștiți, să respecte legislația. Nu avem nevoie de voluntari sau de alte ajutoare. În momentul de față, nu (n.r. – avem nevoie de ajutor financiar). 

dr. Maria Andrici, manager Spitalul Municipal de Urgență Roman

Și primarul Lucian Micu susține că spitalul are bani. 

În momentul de față nu se pune problema financiară, Spitalul de Urgență are resurse financiare suficiente, are lista de investiții aprobată, azi se mai fac modificări în această listă. Demersurile, în momentul de față, sunt pur administrative, însă în momentul în care vor fi necesare și alte demersuri, vom interveni. 

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Iar prefectul Lazăr s-a declarat…”pozitiv”. 

Mă declar pozitiv, în sensul a ceea ce am văzut azi. Știu că pregătirea și experiența doctorilor de la Roman își va spune cuvântul, pentru că avem doctori buni și personal medical competent. O să facem un cont online la nivelul județului Neamț, pentru a exista donații pentru susținerea cazurilor, atunci când va fi nevoie. Sunt persoane care vor să ajute și aceste donații să fie folosite pentru achiziția de echipamente medicale sau a familiilor aflate în dificultate. Nu e o idee greșită, e o idee care poate să vină în sprijin.

George Lazăr, prefectul județului Neamț
spital masti coronavirus

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.