Împreună = viață! Semnează și cere Primăriei să cumpere încă trei ventilatoare mecanice pentru Spital

de | 20/03/2020 | Mișcare Civică, Campanii, Local

inRoman.ro consideră că, în momente de criză, e nevoie să reanalizăm ce este important pentru comunitate. 

Publicăm, așadar, această scrisoare deschisă către Primăria și Consiliul Local Roman, în speranța că un demers rapid va duce la salvarea de vieți. La acest moment, în Spitalul de Urgență Roman sunt doar 6 ventilatoare, mult prea puține pentru a face față unei presiuni atât de mare asupra sistemului medical.

Scrisoarea deschisă o puteți semna AICI: „Împreună = viață!” 

Scrisoare deschisă către Primăria și Consiliul Local Roman

Având în vedere situația excepțională și de forță majoră prin care trecem cu toții în această perioadă,

Luând în considerare și asistând cu maximă îngrijorare la evoluția pandemiei cu COVID-19,

Dorind să protejăm viața semenilor noștri,

Conștienți fiind că sistemul medical suportă și va suporta și de acum înainte o presiune extrem de mare,

Semnatarii prezentei scrisori solicită Primăriei și Consiliului Local Roman să redistribuie fondurile alocate programului de bugetare participativă – program aprobat prin HCL nr. 18 din 07.02.2020 – către achiziția de ventilatoare mecanice pentru secția Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Municipal de Urgență Roman. 

Conform unei cereri de ofertă înaintate de unul dintre semnatarii prezentei scrisori, un aparat de ventilare mecanică pentru secția ATI costă 69.895 lei + TVA. Prin urmare, bugetul programului de bugetare participativă, de 200.000 lei, ar însemna achiziția a 3 (trei) ventilatoare mecanice. 

La acest moment, Spitalul de Urgență Roman deține 20 de paturi tip ATI și doar șase sunt echipate cu ventilatoare mecanice, un număr mult prea mic raportat la numărul de locuitori deserviți de unitatea spitalicească, la situația excepțională în care ne aflăm, la faptul că un aparat de ventilație mecanică folosit pentru un pacient infectat cu COVID-19 nu poate fi utilizat, ulterior, pentru pacienți cu alte afecțiuni, dar care nu au coronavirus. 

Redistribuirea bugetului în cel mai scurt timp posibil, va duce la achiziția cât mai rapidă a ventilatoarelor, al căror termen de livrare este de 12 – 14 săptămâni. 

Rugăm reprezentanții administrației publice locale din Roman să ia în considerare această scrisoare deschisă și să ia decizii care să ajute la salvarea de vieți.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.