Leoreanu: „PSD și Pro România au un singur drept pe timp de criză: să tacă!”

de | 23/03/2020 | Politică, Județean

Vicepreședintele PNL Laurențiu Leoreanu susține că PSD și partidul lui Victor Ponta nu sunt în măsură să aducă critici actualului Executiv. Într-un comunicat de presă, parlamentarul romașcan susține că PSD a predat guvernarea către liberali cu „stocuri medicale zero”:

Liderii social-democrați au tupeul nemărginit de a critica modul în care Guvernul Orban gestionează criza noului coronavirus. Singura politică pe care ar trebui să o promoveze PSD în aceste zile ar trebui să fie tăcerea, însă lipsa de bun-simț a devenit sinonim cu PSD în ultimii ani, timp în care România a fost ținută în captivitate. 

PSD îl critică absurd pe ministrul Sănătății, Victor Costache, deși în momentul în care PNL a preluat guvernarea, după 7 ani de domnie social-democrată, a găsit stocuri medicale zero. Zero. Să nu uităm că unul dintre puținii miniștri cu o imagine favorabilă în Guvernul Dăncilă, Sorina Pintea, a fost săltată de procurori pentru acuzații de corupție în domeniul sanitar. E o imagine-simbol pentru starea spitalelor din țară. Florian Bodog, alt ministru al Sănătății din guvernarea Dragnea, care a dus România într-o cumplită epidemie de rujeolă, soldată cu zeci de copii morți, are azi obrăznicia de a da lecții de sănătate publică. 

Guvernul PNL s-a implicat cu toată forța în războiul cu flagelul ucigaș. Prioritatea absolută a Executivului este dreptul la viață al românilor, protejarea sănătății publice, limitarea extinderii virusului și, în final, eradicarea maladiei. Drept dovadă, s-au realizat aproape 9000 de teste pentru depistarea noului coronavirus, iar Ministerul Sănătății estimează o creștere și mai puternică a capacității de testare pentru COVID-19, în ciuda informațiilor false lansate de PSD. Au fost distribuite peste 50.000 de teste în spitalele din țară, în condițiile în care, repet, PSD a lăsat stocuri goale. Așadar, la circa 9.000 de teste, România înregistrează 367 persoane infectate, o rată de doar 4%, semn că măsurile implementate de Guvernul Orban – atât cele medicale, cât și cele de prevenție – sunt eficiente. 

PNL face tot ce e omenește posibil ca România să depășească această perioadă grea cât mai puțin afectată. E ridicol să auzi personaje ca Orlando Teodorovici vorbind despre responsabilitate fiscal-bugetară, în condițiile în care fostul ministru de Finanțe a lăsat visteria țării goală și cu un deficit mincinos, refuzând să ramburseze TVA în valoare de peste 5 miliarde de lei. PNL a venit cu soluții concrete pentru a sprijini economia în aceste vremuri de pandemie. Întregul pachet de măsuri de sprijin pentru angajați și companiile afectate de coronavirus beneficiază de o alocare bugetară de 30 de miliarde de lei și impactul economic este stimat la aproximativ 100 miliarde de lei. Membrii vocali ai PSD și Pro România nu au dreptul să scoată niciun cuvânt despre gestionarea crizei. Trăim azi cu toții vremuri grele, peste care s-a suprapus și dezastrul lăsat în urmă de o putere iresponsabilă.

Vom depăși cu bine și această încercare, cu condiția să rămânem cu toții uniți, să respectăm recomandările autorităților și să nu intrăm în panică. Ca să câștigăm lupta e suficient să stăm acasă. Știu că nu e ușor, dar o facem pentru noi, pentru cei dragi și pentru binele întregii societăți.

Articol scris de inRoman.ro

Cotidian online independent.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.