Secretar de stat de la Ministerul Sănătății, la Spitalul Roman

de | 24/03/2020 | Sănătate, Local

Ministerul secretat de stat în Ministerul Sănătății, Nelu Tătaru, a vizitat Spitalul de Urgență Roman în cursul zilei de marți, 24 martie. Oficialul se îndrepta spre Suceava și a oprit la Roman la solicitarea deputatului Laurențiu Leoreanu. 

După cum  știți este o situație deosebită la Suceava, sunt în drum spre spitalele din Suceava și la rugămintea domnului deputat Laurențiu Leoreanu am oprit și la Spitalul Roman, mai ales că după listele noastre este dat ca unitate medicală de primire covid, dar având în vedere și evoluția de la Spitalul Piatra Neamț, vom decide ulterior unde vom trata pe cei cu patologie covid din județul Neamț. Deocamdatătoate cazurile vor merge la Iași, în Clinica de boli infecțioase, urmând ca evoluția anchetei atât de la Suceava, Neamț și județele Moldovei să decidă următoarele spitale de suport pentru patologia covid. Am discutat cu menagerul unității medicale de la Roman, la nivel de achiziții au în acest moment stocuri, au, în acest moment, relațiile făcute cu distribuitorii și producătorii. În măsura în acare aceștia nu vor răspunde la solicitările contractelor pe care le au, noi, prin firma UNIFARM vom sprijini cu acele stocuri de care au nevoie să-și desfășoare activitatea.

Nelu Tătaru, secretar de stat Ministerul Sănătății

Deputatul Leoreanu a confirmat ceea ce dr. Maria Andrici a spus în prima parte a zilei: doi medici de la Spitalul Roman au plecat la Institutul „Matei Balș” din București pentru o instruire cu privire la folosirea analizorului de teste pentru COVID-19.

Vreau să mulțumesc domnului prof. dr. Streinu Cercel, pe care l-am rugat să intre și cadre medicale de la Roman în programul de formare privind analiza epidemiologică. Doi medici au plecat astăzi către acest curs, mâine vor intra de dimineață în cursul de formare. Îi mulțumim pentru că a înțeles solicitarea spitalului și solicitarea mea. Săptămâna aceasta va veni și aparatul pentru evaluarea testelor. Mulțumim oamenilor de afaceri, în frunte cu domnul Mihăiță Tărîță care s-au implicat și spitalul va avea un aparat Real Time PCR pentru testarea COVID-19, cu cei doi medici care vor fi formați în această perioadă vom avea un serviciu funcțional și la Roman. Mulțumim domnului ministru pentru sprijinul de la UNIFARM, pentru că ieri unii din colaboratorii spitalului au răspuns mai greu și l-am rugat să ne sprijine cu 5000 de măști, 100 de combinezoane de protecție pentru personalul medical și 100 de litri de alcool; au venit. Deci este cu ce să se desfășoare activitatea.

Laurențiu Leoreanu, deputat PNL

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.