Asistență psihoemoțională online gratuită pentru cei afectați de coronavirus

de | 24/03/2020 | Util, Național, Social

O echipă de peste 100 de psihoterapeuți stă la dispoziție, pentru a oferi pro-bono, informare și sprijin psihoemoțional celor care se află în autoizolare, carantină sau sunt în alt mod direct afectați de criza generată de COVID-19. 

Este vorba despre un program al Institutului Român de Psihoterapie Integrativă. Consultațiile se vor acorda online, ia psihoterapeuții voluntari s-au înscris într-un calendar ce poate fi văzut și de cei care au nevoie de ajutor.

Pentru a intra în contact cu un psihoterapeut:

  • Urmăriți calendarul de pe site-ul Institutului Român de Psihoterapie Integrativă (click AICI)
  • Căutați ziua și intervalul orar ce sunt potrivite pentru dumneavoastră,
  • Dați click pe numele psihoterapeutului disponibil și se va deschide fereastra cu informațiile necesare,
  • Apelați la sprijin, folosind datele de contact disponibile.

Institutul Român de Psihoterapie Integrativă oferă asistență și suport psihoemoțional online gratuit și cadrelor medicale din prima linie și familiilor acestora. 

Prin acest serviciu pe care noi îl punem la dispoziție, numărul cazurilor de anxietate, depresie, atac de panică, ar putea fi preluate de specialiști online, lăsând liberă linia 112, lăsând libere echipajele de Ambulanță și cadrele medicale din spital pentru intervenții de urgență, astfel încât să nu ajungă la suprasolicitare și epuizare.

Diana Rădăuceanu, psiholog-psihoterapeut voluntar

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.