Ședințele de Consiliu Local se vor desfășura și online

de | 26/03/2020 | Administrație, Local

Din cauza situației excepționale în care se află țara noastră, consilierii romașcani vor aproba un proiect prin care se va permite ca ședințele de Consiliu Local să se poată desfășura și în mediul online. Prezența consilierilor în sala de ședințe a Consiliului poate pune în pericol sănătatea acestora. Din acest motiv, ședința de joi, 26 martie, va avea loc în sala de festivități “Nicolae Manolescu Strunga”, iar după aprobarea noului regulament ședințele se vor desfășura și de la distanță.

În cazul ședințelor online, doar președintele de ședință va fi prezent în sala de ședințe a Consiliului și acesta va face prezența, fiecare consilier răspunzând la apelul acestuia. Votul va fi exprimat nominal online sau prin utilizarea sistemului de vot electronic din aplicație. Rezultatele votului vor fi salvate Toate ședințele desfășurate astfel vor fi înregistrate și pot fi transmise online către presă. 

Alesul local prezent la ședință, care declară că se abţine de la emiterea sau participarea la emiterea ori adoptarea actului administrativ, nu mai este luat în calcul pentru cvorumul necesar adoptării hotărârii consiliului cu privire la care acesta şi-a anunțat neparticiparea la vot. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.