Consilierii PSD vor depune amendament pentru mai multă aparatură la Spital

de | 26/03/2020 | Politică, Administrație, Local

Printr-un comunicat de presă trimis redacțiilor, senatorul Dan Manoliu, președintele PSD Roman, a anunțat că cei șase consilieri social-democrați vor depune, în cadrul ședinției Consiliului Local de azi, un amendament pentru suplimentarea fondurilor dedicate echipamentelor necesare Spitalului Municipal de Urgență Roman.

În comunicatul social-democraților se vorbește și despre „petițiile realizate și semnate” de romașcani, referire indirectă la scrisoarea deschisă „Împreună – viață!”, semnată de sute de romașcani.

În urma solicitărilor dumneavoastră și a situației existente la nivel național, am hotărât împreuna cu colegii Consilieri Locali PSD Roman, ca dânșii să facă un amendament la proiectul privind rectificarea bugetară  la nivelul Primăriei Roman, privind transferul sumelor în cuantum de aproximativ 200.000 lei de la capitolele destinate Subvențiilor pentru Transportul Public Local și Investiții cum ar fi cinema în aer liber, și alocarea acestora pentru achiziționarea de aparatură medicală necesară Spitalului Municipal Roman în lupta cu epidemia de COVID-2019. Fără echipamentul și aparatura potrivită, medicii și personalul medical din sistemul sanitar nu vor putea face față și să se protejeze pe ei înșiși în lupta pe care o au de dus, tot pentru noi ceilalți. Aceasta este o perioadă în care trebuie să ne prioritizam activitațile și acțiunile, iar sănătatea trebuie să fie, mai mult ca oricând prioritatea numarul unu, iar banii trebuie redirectionati urgent în acest sens. 

comunicat de presă PSD Roman

Social-democrații sunt de părere că sumele care erau prevăzute pentru capitolele menționate mai sus nu mai sunt o prioritate în situația actuală. 

Numărul mare de  solicitări venite din partea cetățenilor, referitoare la grija pentru sănătate și la această perioada grea pe care trebuie să o depașim, precum și petițiile realizate și semnate de ei, ne-au îndemnat și mai mult să căutăm strategii suplimentare de ajutor. În vremuri grele, mai mult decat oricând trebuie să ne canalizăm forțele pentru a face față dificultăților pentru ca cetățenii să fie în siguranță. Respectarea măsurilor în vigoare, împreună cu acordarea oricărui ajutor către sistemul sanitar, ne pot asigura grăbirea finalului acestei pandemii care ne pune la grea încercare. Sperăm că acest demers firesc al nostru să fie susținut și de colegii PNL din Consiliul Local Roman, pentru sănătatea dragilor noștri romașcani și a locuitorilor din comunele limitrofe.

comunicat de presă PSD Roman

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.