Coronavirus: colaborare între Prefectură și ONG-uri

de | 27/03/2020 | Social, Județean

Organizațiile neguvernamentale se asociază cu Prefectura Neamț: două contracte de colaborare au fost semnate joi, 26 martie, între Prefectură și 12 asociații – 3 asociații integrate în comunitatea “VIVID Piatra Neamț” și nouă asociații în cadrul comunității “Neamțul solidar la greu – Împreună învingem COVID”.

Aceste contracte de colaborare prevăd ajutor din partea Instituției Prefectului pentru tot ce înseamnă informare în timp real despre necesarul de echipamente din partea instituțiilor implicate în această luptă, precum și sprijin în timp real în funcție de problemele care pot apărea pe parcursul acțiunilor pe care aceștia le întreprind.

Am invitat la o o masă comună organizațiile neguvernamentale din Neamț, le mulțumesc celor care au dat curs, și au acceptat să fie solidari în această luptă împotriva virusului Covid-19. Ne responsabilizează încrederea pe care ne-au acordat-o cele 12 asociații prezente în această colaborare, motiv pentru care vom fi permanent prezenți cu ajutor și implicare în toate solicitările dumnealor. Dorința mea este să ajutăm toate cadrele medicale, personalul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, cadrele medicale din Serviciul de Ambulanță Județean Neamț, personalul din structurile de jandarmi și armată. Să nu uităm că ei duc o luptă zilnică în verificarea persoanelor care se află in izolare si în carantină, dar și în misiunile lor de asigurarea climatului de siguranță zilnică. Suntem în povestea asta împreună și sper să reușim să facem lucruri frumoase și rodnice pentru a reuși să trecem mai ușor peste această perioadă foarte grea.

George Lazăr, prefectul județului Neamț

Ne-am asociat cu Instituția Prefectului – județul Neamț pentru o coordonare eficientă cu instituțiile statului în lupta pentru atenuarea efectelor epidemiei de #coronavirus. Mulțumim domnului prefect George Lazar pentru implicarea personală și sprijin. Avem nevoie de suportul vostru, al tuturor, pentru a ne proteja bunicii și persoanele vulnerabile de riscul de îmbolnăvire.

Andrei Carabelea, reprezentant Neamțul solidar la greu – Împreună învingem COVID 

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.