Câte materiale de protecție au primit instituțiile din Neamț de la București

de | 30/03/2020 | Social, Județean

Materialele de protecție care au ajuns în Neamț de la Departamentul pentru Situații de Urgență, în ultimele două săptămâni sunt: 1250 măști tip ffp3, 2505 măști tip ffp2, 3265 combinezoane de protecție, 800 de perechi de mănuși, 45 litri de diverși dezinfectanți și 80 de seturi de echipament individual de protecție compuse din cască cu vizor, mănuși, ochelari și cizme.

Aceste materiale au fost achiziționate de statul român, prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate și distibuite Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. După primirea echipamentelor de protecție și a dezinfectanților, ISU Neamț le-a redistribuit instituțiilor care participă la gestionarea epidemiei produse de coronavirusul Covid-19: Serviciului Județean de Ambulanță Neamț, Direcției de Sănătate Publică a Județului Neamț, UPU-SMURD Piatra Neamț, Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț, Spitalelor din Roman, Târgu Neamț și Bicaz și structurilor din componența Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Petrodava ” al Județului Neamț.

Așadar, peste 3000 de nemțeni care lucrează în aceste structuri (Spitalul Județean și Spitalul Roman au, împreună, peste 2.000 de angajați) au primit mai puțin de 4.000 de măști și 800 de perechi de mănuși. Și aproximativ 15 mililitri de dezinfectant de fiecare. În două săptămâni! Restul comentariilor nu credem că-și mai au rostul. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.