Simularea examenelor naționale, făcută de acasă

de | 30/03/2020 | Educație, Național

Elevii care ar trebui să susțină examenul de Evaluare Națională și Bacalaureatul au posibilitatea de a-și verifica cunoștințele prin simularea examenelor de acasă. Ministerul Educației și Cercetării a publicat pe site-ul https://rocnee.eu/testeantrenament/ un prim set de resurse de antrenament pentru elevii care vor susține examenele naționale.

Fiecare materie de examen cuprinde câte cinci variante de teste iar baremele de corectare și notare vor fi publicate vineri, 3 aprilie, pe același site. Resursele de antrenament tip test, realizate împreună cu Centrul Național de Evaluare și Examinare, respectă modelul subiectului de examen.

Totodată, în cadrul emisiunilor Teleșcoala (de la TVR 2) vor fi prezentate unele soluții ale acestor teste de antrenament, cu explicațiile necesare pentru a înțelege cât mai bine răspunsurile din baremele de evaluare și de notare. Reamintim că pe 23 martie ar fi trebuit să înceapă simulările examenelor naționale, însă acestea au fost anulate din cauza stării de urgență generată de COVID-19.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.