Coronavirus: Dispută politică pe alocarea de resurse pentru Spitalul Județean, via ONG

de | 31/03/2020 | Județean, Politică

Un proiect al liberalilor nu a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de luni, 30 martie, pe motiv că nu era însoțit de copii ale unor documente. Consilierii PNL au cerut alocarea a 500.000 de lei din bugetul județului către asociația VIVID, pentru ca organizația să achiziționeze materiale de protecție pentru Spitalul Județean. Inițiativa nu a trecut de votul majorității, iar liderul consilierilor liberali a acuzat PSD de populism.

De curând s-a terminat Ședința Consiliului Județean Neamț și încă nu-mi revin din șoc. Am inițiat un proiect de hotărâre privind încheierea unui parteneriat cu Asociația…. (căreia nu-i dau numele, din respect pentru ceea ce fac), în care se prevedea și alocarea a 500.000 de lei către aceștia. Vorbim de aceeași organizație care s-a implicat cu tot sufletul în acțiunea prin care Spitalul Județean a fost dotat cu măști, containere, viziere, mănuși, dezinfectant și alte materiale sanitare. Cu nesimțirea specifică, alianța PSD-ALDE-PMP a votat împotriva propunerii, sub motivul că nu au copie după CUI și contul bancar. Dacă aveau aceste două documente, probabil le lipsea dosarul cu șină. Sau șapca roșie. Încă un exemplu că ceea ce face Ionel Arsene în această perioadă e populism și fanfaronadă electorală. Nu are legătură cu binele oamenilor, ci cu câștigurile lui de imagine. Mulțumim, PSD! Astăzi ați dat, iarăși, măsura nesimțirii de care sunteți capabili!

Florin Hopșa, liderul consilierilor județeni

Ceva mai târziu, Ionel Arsene, președintele CJ Neamț a anunțat că se va întâlni cu președintele asociației și că va acorda tot sprijinul necesar. Aceasta, după ce Arsene a fost acuzat că a postat public poze cu donațiile pe care VIVID le-a făcut către Spitalul Județean, dar nu a menționat cine sunt donatorii.  

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.