USR îi cere ministrului Sănătății să revină în Moldova

de | 07/04/2020 | Politică, Național

Uniunea Salvați România, prin deputatul de Neamț Iulian Bulai și eurodeputatul Vlad Botoș, cere Ministerului Sănătății să preia coordonarea directă, în teren, a situației din cele două focare majore de coronavirus din acest moment, Moldova și Banat.

Conform datelor furnizate luni, 6 aprilie, de Institutul de Sănătate Publică, 45% din cazurile confirmate de COVID-19 erau din județele Moldovei (1.810 cetățeni dintr-un total de 4.057). 63 de victime din 157, adică 40% din totalul deceselor cauzate de COVID-19, erau din județele Moldovei. O situație la fel de gravă se regăsește și în Banat, la Arad și Timișoara. USR consideră că Ministerul Sănătății, prin conducerea lui, trebuie să asigure acum, de la fața locului, direct, gestionarea eficientă a focarelor scăpate de sub control din cele două regiuni. 

Suceava e sub carantină, sunt sute de medici infectați în tot județul, iar militarizarea conducerii Spitalului de Urgență nu ajunge. Riscăm ca în Moldova să se moară de la o banală apendicită pe care nu mai e nimeni s-o opereze. Numărul de infectări e uriaș, raportat la populație. Acum e momentul ca dl ministru Tătaru și echipa lui să dea dovadă de leadership adevărat – să meargă, rând pe rând, la Arad, Timișoara, Suceava, Neamț, Iași, Câmpulung Moldovenesc, acolo unde e nevoie de restabilire a controlului, și să conducă de la firul ierbii această misiune de repunere pe picioare a sistemului. Așa se dă măsura unui autentic conducător pe timp de criză, prin implicarea personală în stabilizarea situației.

Iulian Bulai, deputat USR de Neamț

Nelu Tătaru a fost la Spitalul din Suceava pentru a coordona situația de acolo chiar înainte de a afla că va fi numit ministru al Sănătății (pe 26 martie), după demisia surprinzătoare a lui Victor Costache.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.