Pompierii romașcani, cinci ore de muncă să stingă un incendiu provocat de un inconștient

de | 08/04/2020 | Actualitate, Rural

Pompierii romașcani, împreună cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Gherăești, lucrători ai Ocolului Silvic Roman și mai mulți cetățeni, au luptat peste cinci ore pentru a stinge un incendiu de vegetație izbucnit în comună. Apelul la numărul de urgență 112 a fost făcut marți după-amiază, în jurul orei 17.17.

În ciuda eforturilor, focul a ajuns și la nivelul fondului forestier. Au ars: 2,5 ha de litieră, 2,5 ha de pădure (regenerare naturală), 30 de arbori uscați, 8.000 de metri pătrați de vegetație uscată și aproximativ 120 de arbori au fost afectați din cauza incendiului. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind fumatul.

Tot marți, în jurul orei 19.48, pompierii au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea unui incendiu de vegetație uscată în comuna Doljești. La această misiune au participat pompieri de la Detașamentul Roman, pompieri voluntari din cadrul SVSU Doljești și doi polițiști. După ce a fost lichidat incendiul, care s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ un hectar, a fost stabilită cauza probabilă de producere a incendiului a ca fiind acțiunea intenționată.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.