Calitatea lucrărilor de pe strada Mihai Viteazu, verificată de o comisie tehnică

de | 13/04/2020 | Administrație, Local

Prefectul George Lazăr a afirmat luni, 13 aprilie, la Roman, că lucrarea de asfaltare a străzii Mihai Viteazu este verificată de o comisie de specialiști. 

Strada Mihai Viteazu a fost dată cu bună intenție și bună-credință  de municipiul Roman spre administrare Consiliului Județean Neamț pentru a se realiza investiții în turnarea unui covor asfaltic. La ora aceasta este o comisie care verifică calitatea lucrărilor, specialiști de la ISCTR și de la alte instituții. Există posibilitatea ca în vederea continuării cercetărilor cu privire la drumul Mihai Viteazu din Roman să fie și altfel de suspiciuni care vor fi anchetate de organe abilitate. Calitatea lucrărilor este extrem de proastă. Contractant este CJ Neamț. Beneficiar este  tot CJ Neamț. Ei au făcut plata urmând ca cei de la Consiliul Județean împreună cu constructorul să ajungă la un numitor comun, sau dacă nu vor ajunge la un numitor comun, legea  să-și spună cuvântul, să fie lucrurile îndreptate iar acel drum să fie corect gestionat din punctul de vedere a calității care s-a efectuat.

George Lazăr, prefectul județului Neamț

Prefectul a făcut această declarație în contextul în care s-a întâlnit la Roman cu reprezentanții Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași pentru a vedea stadiul lucrărilor pe tronsonul din E85 ce tranzitează municipiul Roman. 

Avem în total 5,2 Km de drum național care vor fi asfaltate în interiorul municipiului Roman. Sunt aproximativ 8 Km de drum național  la ieșirea spre municipiul Iași până la castelul de apă și aproximativ 10 Km de drum național de la ieșirea din roman până la limita cu județul Bacău. În total aproape 23 de Km pe care va fi turnat covor asfaltic. Vorbim de o investiție de 7,6 milioane de lei fără TVA , aproximativ 9 milioane de lei cu tot cu TVA. Apreciez sprijinul pe care ni l-au dat cei de la DRDP Iași și ministrul Transporturilor și Telecomunicațiilor din România, Lucian Bode. E o lucrare de calitate garantată între doi și patru ani de zile, noi sperăm să țină cât mai mult. Este o lucrare de care municipiul Roman avea nevoie pentru că nu s-a mai investit în drumurile naționale care tranzitează municipiul Roman de foarte mulți ani.

George Lazăr, prefectul județului Neamț

S-a estimat ca până cel târziu, joi, 16 aprilie, să fie finalizată partea de drum din interiorul Romanului, urmând ca după Paște să se continue cu asfaltarea spre județul Bacău.

asfaltare Roman Musat E85 1

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.