Peste 7.000 de nemțeni au intrat în șomaj tehnic

de | 15/04/2020 | Economic, Județean

Somajul tehnic, prin care salariații angajatorilor care reduc sau întrerup temporar activitatea total ori parțial ca urmare a efectelor epidemiei coronavirusului SARS-CoV-2, înseamnă 75% din salariul de bază corespunzător locului de muncă ocupat, dar nu mai mult de 75% din câștigul salarial mediu brut prevazut de Legea bugetului asigurarilor sociale de stat pe anul 2020.

Șomajul tehnic se acordă din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe perioada stării de urgență.

Până la data de 15 aprilie, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă  (AJOFM) Neamt s-au primit 1.075 cereri de la angajatori, pentru un număr de 7.500 persoane și s-au efecutat plăți în valoare de 4.500.000 lei pentru 925 agenți economici,  cu 6.900 persoane.

Pentru diferența de 150 angajatori, angajații AJOFM Neamț așteaptă de la aceștia documente ce au trebuit completate sau corectate. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

Document: Crește tariful la apă și canalizare

Tarifele pe care romașcanii le vor plăti pentru serviciile de apă și canalizare se vor majora, începând cu luna viitoare. “Cadoul de Paște” a fost votat de adunarea generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară AquaNeamț...

Locuri de muncă în Roman

Direcția Locală de Ocupare a Forței de Muncă a făcut publice locurile de muncă disponibile la...

se incarca

Cele mai citite articole

se incarca