DRDP Iași spune că nu poate repara podul peste Moldova din cauza coronavirusului

de | 15/04/2020 | Administrație, Local

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași îi anunță pe șoferi că vor trebui să mai suporte ceva timp starea podului peste râul Moldova, de la ieșirea din Roman către Bacău și Piatra Neamț. 

inRoman.ro a scris despre lucrările făcute pe bucăți la acest pod: covorul asfaltic turnat anul trecut, rosturile de dilatare cu probleme și acum. DRDP Iași confirmă, prin comunicatul de azi, că situația va rămâne neschimbată încă o perioadă. De data aceasta, de vină este coronavirusul.

DRDP Iași are preconizate lucrări de schimbare a dispozitivelor de acoperire a rosturilor la podurile paralele de peste râul Moldova, din municipiul Roman, județul Neamț, situate pe DN 2, km 328+437. Acestea sunt incluse în contractul cadru-semnat cu compania italiană VISCOLOR SRL, cu sediul în Rovereto (provincia Trento, Italia). Întrucât sediul firmei este situat într-o „zonă roșie” SARS-COV2 (localitatea aflându-se în Nordul Italiei, la 100 km de Veneția, una dintre regiunile cele mai afectate de noul coronavirus), momentan, compania italiană nu poate mobiliza angajații necesari executării lucrărilor prevăzute în contract. De asemenea, pentru semnarea contractului subsecvent pentru lucrările de la podul de pe DN 2, km 328+437, este necesară prezentarea unor polițe de asigurări, conform prevederilor contractuale, asigurări ce nu pot fi prezentate de antreprenor, deoarece și compania de asigurări are activitatea suspendată în această perioadă. Pe acest fond, DRDP Iași asigură participanții la trafic de întreprinderea tuturor diligențelor și de întreaga sa implicare pentru ca lucrările la obiectivele menționate să fie demarate în cel mai scurt timp posibil, de îndată ce situația o va permite. 

comunicat DRDP Iași

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.