La noapte, slujba de Înviere fără credincioși. Lumina ajunge prin voluntari

de | 18/04/2020 | Județean, Util

Noul acord între Ministerul Afacerilor Interne și Biserica Ortodoxă Română prevede că slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia fără participarea credincioşilor în incinta, în curtea sau în apropierea lăcaşurilor de cult.

Sfânta Lumină va fi distribuită în parohii de către personalul clerical şi maximum 5 voluntari, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00.

Clericii din fiecare parohie, ajutaţi de un număr de maximum 5 voluntari cu echipament de protecţie (mască şi mănuşi), în calitate de organizatori, vor asigura distribuirea Sfintei Lumini, respectând reglementările prevăzute în ordonanţele militare, având asupra lor cartea de identitate şi, ca semn distinctiv, banderolă albă pe braţ, precum şi un ecuson cu date de identificare, ștampilat de parohie.

În zona rurală, un singur membru al familiei va lua Sfânta lumină, în timp ce la blocuri va fi în fața imobilului un singur reprezentant, desemnat de asociația de proprietari.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.