Alte decese la pacienți cu coronavirus. Unul dintre aceștia, internat la Spitalul Roman

de | 21/04/2020 | Sănătate, Județean

Un bărbat de 52 de ani a decedat luni, 20 aprilie, la Spitalul județean Neamț, fiind decesul 489 din cauza coronavirusului. Înainte de a fi depistat pozitiv pentru covid-19, bărbatul a fost internat la spitalul din Târgu Neamț, între 8 și 13 aprilie. Nu este exclus ca acolo să fi luat virusul, deoarece a fost internat într-o secție în care a existat un caz de coronavirus. 

După ce a fost externat de la Târgu Neamț, bărbatul a avut din nou nevoie de spitalizare și, de data aceasta, pe 18 aprilie, a fost adus la Spitalul Roman. Din cauza stării grave de sănătate, acesta a fost internat în Anestezie și Terapie Intensivă. Cadrele medicale au considerat că se impune și testarea pentru covid-19, iar rezultat a fost pozitiv. Astfel, pacientul a fost transferat la Spitalul Județean Neamț, acolo unde a decedat pe 20 aprilie. Bărbatul suferea de ciroză hepatică virus B și encefalopatie hepatică.

Marți, 21 aprilie, o femeie de 84 de ani a decedat la Spitalul Județean Neamț. Aceasta a fost internată pentru prima dată în perioada 08 – 23 martie în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț- Secția medicală pentru boală pulmonară interstițială, cardiopatie ischiemică. În secție a existat un focar de coronavirus. Primul test a fost recoltat pe 25 martie, cu rezultat negativ. A fost externată pe 29 martie, dar pe 9 aprilie au apărut simptomele: febră, frison, dificultate la respirație, tuse, frison. A fost internată pe 11 aprilie, testul a fost pozitiv, iar decesul a survenit pe 21 aprilie.

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.