Elevii reîncep cursurile în regim online

de | 21/04/2020 | Educație, Național

Conform calendarului școlar 2019-2020, pe 22 aprilie reîncep cursurile în unitățile școlare preuniversitare din România, însă, din cauza stării de urgență generată de epidemia de Covid 19, actul educațional se va desfășura online.

Semestrul al II-lea ar fi trebuit să continue până pe data de 12 iunie, cu excepția elevilor care se află în clasele finale ale ciclului gimnazial și liceal și care ar fi terminat mai repede anul școlar pentru a avea posibilitatea să se pregătească pentru examenele naționale.

Între timp au fost aprobate și noile programe pentru Evaluarea Națională și Bacalaureat, în condițiile în care ministrul Monica Anisie a anunțat că nu se vor formula subiecte din materia de pe semestrul al II-lea pentru aceste examene. Deocamdată nu s-a menționat dacă profesorii vor face doar recapitulări și consolidări cu elevii sau dacă se va trece și la predarea materiei cuprinsă în programa școlară. Elevii și dascălii s-ar putea reîntoarce la școală după data de 15 mai, dacă va fi eliminat pericolul de răspândire și contaminare cu noul coronavirus, iar examenele naționale ar putea să se desfășoare în luna iulie.

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.