Primul cadru medical din Roman cu covid-19

de | 23/04/2020 | Sănătate, Local

O asistentă medicală de la Secția Interne a Spitalului Municipal de Urgență Roman este primul cadru medical infectat cu noul coronavirus. Asistenta devenită pacientă se află internată la Spitalul Județean de Urgență Neamț, este sub tratament și organismul pare că rezistă bine.

Între timp, la Spitalul Roman se face anchetă epidemiologică – procedură standard – ca urmare a faptului că un pacient în stare gravă, care a stat două zile în secția de Anestezie și Terapie Intensivă, a avut rezultat pozitiv la testarea pentru covid-19. În următoarele zile vor fi testate și cadrele medicale de pe această secție, chiar dacă pacientul a stat izolat și în timpul contactului cu acesta, personalul a purtat echipament de protecție. 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.