Alocare de hrană la Spitalul Județean: PNL a vrut pentru toți pacienții, Arsene doar pentru cei cu covid

de | 23/04/2020 | Politică, Județean, Sănătate

Consilierii județeni ai PNL și consilierul PMP Cristian Ungurianu au inițiat săptămâna aceasta un proiect de hotărâre pentru dublarea alocațiilor de hrană pentru toți pacienții Spitalului Județean Neamț și au convocat ședință extraordinară a Consiliului Județean Neamț pentru joi, 23 aprilie. 

Joi, la începutul ședinței, Ionel Arsene, președintele CJ Neamț, s-a plâns că ideea a fost, de fapt, a lui – survenind ca urmare a vizitei pe care a făcut-o la blocul alimentar din spital în urmă cu două săptămâni – și că cei de la PNL au preluat-o. 

Ideea au preluat-o colegii liberali, nu au așteptat să treacă Paștele, ca să vin eu cu ea, dar nu-i problemă. Important e că, după trei ani și jumătate ați venit și voi cu o inițiativă, chiar dacă este a președintelui Consilului Județean, este bine.

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț

Și, ca orice politician consecvent, Arsene s-a dezis de ideea lui în câteva minute: a propus un amendament prin care doar pacienții diagnosticați pozitiv la covid-19 să primească un meniu mai bogat. Astfel, pacienții cu coronavirus vor avea o alocare de hrană majorată cu 50%: de la 10 lei/zi la 15 lei/zi. 

Proiectul Grupului PNL din Consiliul Județean Neamț a fost adoptat: am majorat alocația de hrană pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț! Mă bucur că rezolvăm astfel o problemă despre care s-a tot vorbit în ultima vreme. Acesta e modul prin care putem fi cu adevărat de ajutor oamenilor pe care îi reprezentăm: identificăm problema și o rezolvăm. Nu aruncând-o în ograda altora. Din păcate, consilierul județean Ionel Arsene nu s-a putut abține din a strica un lucru bun. A făcut un amendament și momentan doar pacienții internați care sunt pozitivi sau suspecți Covid 19 vor avea alocația de hrană majorată de la 10 la 15 lei.

Florin Hopșa, liderul consilierilor județeni PNL

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.