Manoliu: „Nu este corect că până acum nu am mărit alocările de hrană.” PSD propune alocări de hrană duble pentru Spitalul Roman

de | 23/04/2020 | Politică, Local, Sănătate

Grupul consilierilor locali PSD Roman propune, pentru ședința ordinară de marți, 28 aprilie, dublarea alocațiilor pentru hrană la Spitalul Municipal de Urgență Roman. Social-democrații romașcani susțin că norma de hrană actuală este “destul de subțire”. 

În urma aplicării măsurilor de siguranță împotriva COVID-19, Spitalul Municipal Roman a restricționat posibilitatea ca pacienții internați să mai poată primi pachete alimentare de la rudele de acasă. Această măsură, deși una necesară, îi face pe pacienți din cadrul spitalului nostru să devină total dependenți de mâncarea primită de la cantina spitalului. Consider că este o măsură extrem de necesară, o măsură umană. Nu putem să stăm și să ne facem că nu vedem ceea ce le punem în farfurie bolnavilor internați în spitalul nostru. Nu este nici corect faptul că atâta amar de vreme nu am mărit valorile financiare ale alocațiilor de hrană, nici prin hotărâri la nivel local și nici la nivel guvernamental, indiferent de cine a fost la putere, doar pentru că pacienții completau hrana din spital cu pachetele primite de acasă. Acest lucru trebuie să ni-l asumăm cu toții și să luăm măsurile corecte. Gândiți-vă și la faptul că există unele situații în care unii oameni, săracii de ei, poate nici acasă nu au prea multe de hrană, sau nu mai au pe nimeni care să le aducă.

senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman

Președintele social-democraților romașcani a adăugat că un moment de criză ca acesta este potrivit pentru a se corecta măsuri greșite din trecut.

Dragii mei, momentele de criză profundă reprezintă mereu și momente în care atât oportunități cât și adevăruri noi ies la iveală. Ține de noi ca societate să avem puterea de a ne asuma situația în care suntem, de a ne privi unii pe alții și a ne face mia culpa, iar apoi de a acționa nemijlocit pentru îndreptarea greșelilor trecutului. Invit pe această cale consilierii PNL, aflați la conducerea Romanului, care prin majoritatea absolută în Consiliul Local Roman au puterea cât și responsabilitatea de a răspunde pozitiv la semnalul tras astăzi de consilierii PSD și a veni în sprijinul bolnavilor internați în cadrul Spitalului Municipal Roman.

senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman

La cât se ridică acum valoarea alocării de hrană pentru un bolnav (lei /bolnav internat /zi):

Bolnavi TBC și HIV/SIDA – adulți16,0
Bolnavi TBC și HIV/SIDA – copii15,0
Bolnavi hepatită, neoplazici – adulți15,0
Bolnavi hepatită, neoplazici – copii16,4
Bolnavi diabet – adulți15,0
Bolnavi diabet – copii17,5
Bolnavi arși15,0
Alți bolnavi adulți10,0
Lăuze15,0
Bolnavi în leprozerii20,0
Regim de hemodializă9,0
Bolnavi psihici și bolnavi psihici cu internare obligatorie12,0
Bolnavi internați în staționare de zi7,0
Copii nou-născuți prematuri în maternități sau compartimente,
alimentați artificial
10,0
Copii nou-născuți prematuri în maternități/compartimente,
alimentați natural
5,0
Copii 0-3 ani10,0
Copii 3-16 ani12,0
Alocație pentru o rație de 0,500 l lapte distribuit prin
unitățile sanitare
3*
Însoțitori ai bolnavilor internați în unități sanitare7,0
Bolnavi internați la Institutul Național de Gerontologie
și Geriatrie
19,4
articol PSD alocare hrana 1

Articol scris de Coca Cozma

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.