Arsene, derapaj incalificabil: “Curcă securistă și urâtă cu spume, publicații securistice”. Răspunsul Anei Birchall

de | 28/04/2020 | Actualitate, Național

Forța argumentelor exprimate civilizat a apus demult pentru președintele CJ Neamț, Ionel Arsene. Deși se află într-o funcție de demnitate publică, care ar trebui să-l oblige la un comportament decent, președintele Consiliului Județean folosește un limbaj care arată cel puțin lipsa celor șapte ani de-acasă. Pe pagina oficială, acesta a scris o postare în care folosește expresii precum: “curcă securistă și urâtă” sau “lepre galbene”.

De data aceasta, furia lui Arsene s-a îndreptat mai ales împotriva deputatului Ana Birchall. Totul a pornit de la o postare a lui Birchall.

ana birchall 2

“Uite un bun exemplu care ar trebui să îl analizeze această comisie nou înființată, nu? (https://www.g4media.ro/o-firma-apropiata-de-baronul-psd-de-…). Dacă se dorește seriozitate și nu doar un joc ieftin de imagine și de luptă politică în stil dâmbovițean solicit și susțin ca în această comisie să se analizeze TOATE contractele de achiziții din această perioadă, dar TOATE, inclusiv cele pentru care Dr. Cercel și Arafat cereau impunitate că nu degeaba era atâta zvârcoleală pentru adoptarea faimosului OUG pe achiziții prin care se înlătura răspunderea penală! Este corect ca toate persoanele care au abuzat de perioada stării de urgență și au făcut achiziții „urgente” încălcând legea, indiferent cine e, de unde este și cum îl cheamă să răspundă legal! 

deputat Ana Birchall

Postarea Anei Birchall se referea la o comisie de anchetă propusă de PSD, care să verifice achizițiile publice din perioada pandemiei. Iar link-ul era către un articol în care se arată cum firma Mavgo Holding din comuna Tașca, județul Neamț, a câștigat licitația organizată de Consiliul județean Neamț pentru modernizarea mai multor drumuri județene în condițiile în care a fost singurul ofertant. Contractul în valoare de peste 411 milioane de lei, adică peste 85 de milioane de euro, fără TVA, a fost semnat pe data de 7 aprilie 2020, după cum notează g4media.ro.

La trei ore de la postare, Ana Birchall publică o captură de ecran din care reiese o conversație cu. Ionel Arsene. 

Surprize, surprize! Cine mă sună să mă amenințe și să mă intimideze la nici jumătate de oră de la postarea mea cu privire la investigarea tuturor achizițiilor din această perioadă? Chiar nu credeam că postările mele au ecouri până în Cetatea Neamțului… Pentru că a refuzat să își ceară scuze pentru acest comportament nedemn de un președinte de Consiliu Județean, i-am comunicat domnului Arsene că voi face publică „intervenția” dumisale, să vadă toată lumea ce metode practică anumiți politicieni cu interese în domeniul achizițiilor.

deputat Ana Birchall

Reacția lui Arsene a venit cu tot cu jigniri. 

Se pare că postările mele la adresa Guvernului incompetent al României au deranjat și, în consecință, leprele galbene au asmuțit publicații securistice să mă denigreze continuu și să mă acuze că aș fi implicat în fel de fel de afaceri! Îmi pare rău pentru ele… sunt în totală eroare!!! Absolut toate licitațiile organizate de Consiliul Județean Neamț, au fost organizate LEGAL si atribuite CORECT! (…) Contractul meu este cu nemțenii și înțelegerea mea cu ei este să dezvolt și să modernizez județul nostru! Am promis asta nemțenilor și îmi voi respecta cuvântul dat, indiferent de cât mă vor huidui trepădușii galbeni sau trompetele securistice! PS 1: Am mai văzut și o curcă securistă și urâtă cu spume că scrie despre mine pe facebook! Acestei javre securiste pot doar să-i recomand cu drag o carte care o reprezintă! Cartea se numește: „Suge-o, Ramona!” PS 2: Leprelor galbene, vă ofticați? Foarte bine!!! Sunt pe drumul cel bun!

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț

Într-o discuție cu reprezentantul inRoman.ro, Ana Birchall a afirmat că speră ca „partidul din care face parte (n.r. – Arsene) să reacționeze și să sancționeze drastic asemenea derapaje. Dacă nu, am încredere că locuitorii județului Neamț, oameni cu mult bun-simț și de bună credință, îi vor aplica pedeapsa fix acolo unde îl doare mai tare pe un politician: la vot! Asemenea exemplare nu merită să sfârșească altfel decât în lada de gunoi a istoriei. Nu mai vorbesc despre „patriotismul de fațadă” al cuiva care folosește un asemenea limbaj suburban având drapelul României în spate. Exact acolo îi doare de România și de români: în spate!”

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.