Bugetare participativă 2020 (I): „Prețuiește fiecare respirație! – ventilatoare pentru Spitalul Roman”

de | 01/05/2020 | Mișcare Civică, Administrație, Local

A doua ediție a programului de bugetare participativă în municipiul Roman a început. Sunt patru proiecte depuse de romașcani, iar inRoman.ro le va prezenta pe fiecare în parte. Votul pentru proiectul preferat se face accesând acest link.

Prețuiește fiecare respirație! – ventilatoare pentru Spitalul Roman

Ventilatoarele mecanice sunt echipamente medicale pe care toți specialiștii le indică ca fiind
indispensabile pentru pacienții cu insuficiență respiratorie și, în mod special în această perioadă, pentru cei cu coronavirus, întrucât susțin artificial respirația.

Spitalul Roman nu este acum spital COVID, dar ar putea deveni, dacă situația se înrăutățește. Acest lucru este posibil și probabil: în Decretul prezidențial din 14.04.2020 (privind prelungirea stării de urgență la nivel național) se precizează că în județul Neamț “avem de-a face cu o răspândire intracomunitară”. Pe data de 4 aprilie 2020, premierul Ludovic Orban a recunoscut că 400 de ventilatoare comandate de Guvernul României nu mai ajung în țară.

În cadrul acestui proiect se propune achiziția a două ventilatoare mecanice. Beneficiarii proiectului vor fi, în mod direct, pacienții Spitalului Municipal de Urgență Roman. Aceștia vor fi tratați la standarde comparabile cu unități spitalicești din alte țări europene. Existența acestor aparate va însemna, în esență, șansa la viață. Beneficiarii indirecți ai proiectului vor fi cetățenii din municipiul Roman și din zona Romanului, adică peste 130.000 de persoane.

Buget estimat: 180.000 lei

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.